Op welke leeftijd katten moeten worden gecastreerd?

By | Styczeń 26, 2015

Op welke leeftijd katten moeten worden gecastreerd?

Als u wilt een kat castreren, direct naast de dierenarts ook het juiste moment speelt een beslissende rol. Bovendien, wanneer deze tijd is echter wegsplitsing, en is afhankelijk van verscheidene individuele omstandigheden.

Katze kastrieren lassen: Vor oder nach dem Eintritt der Geschlechtsreife? — Bild: Shutterstock / Schubbel

Terwijl sommige zijn ervan overtuigd dat men moet wachten op castratie van een kat op zijn minst tot de puberteit van het dier, anderen beweren dat de interventie beter moet worden gedaan voordat. De meeste katten zijn in de leeftijd van 6 – 10 maanden geslachtsrijp, met een kater hebben de neiging om een ​​beetje later op en gaat hun seksuele rijpheid 8-10 maanden.

Gecastreerde kat: Is er een perfecte tijd?

Ten laatste bij de kat door hun luide miauw buren brengt tijdens de hitte cyclus om te slapen, of de kat begint te markeren , gaan veel katteneigenaren met hun huiskat naar de dierenarts om een afspraak te maken. In principe is er niets mis. Echter, het kan voor eigenaren van meerdere katten of Freigängern voor een onaangename verrassing toen ze willen geen viervoeters jonge en de kat is geworden onopgemerkt geslachtsrijp. Sterilisatie of castratie vóór geslachtsrijp zouden mogelijke zin zijn geweest. Maar dit heeft zijn voordelen en nadelen.

Voordelen van castratie vóór de seksuele rijpheid

Voorstanders van vroege castratie veroorzaken voorkomen van ongewenste nakomelingen als een beslissend voordeel. In sommige dieren (bijvoorbeeld velen die zijn geboren in de winter) gebruik geslachtsrijp zodra leeftijd 3-4 maanden, zoveel eerder dan normaal. Zo gaat een eigenaar die, bijvoorbeeld, houdt een paar broers en zussen, het nemen van een risico en wilde katten kon ongecontroleerd voortplanten. Bovendien wordt het risico op bepaalde ziekten zoals Gesäugetumoren voorkomen bij katten door vroege castratie.

Nadelen van castratie vóór de seksuele rijpheid

De nadelen leiden tot tegenstanders van vroegtijdige interventie, dat het jonge dier nog niet kunnen volledig ontwikkeld en kleiner dan zijn collega’s kon blijven. Heel vroeg gecastreerde mannetjes zien er vaak kater atypisch. Bovendien, deze mannen hebben een verhoogd risico op de ontwikkeling van nierstenen wordt gezegd als de urinewegen nog gebrekkig ontwikkeld zijn. Te wijten aan het gebrek aan seksuele rijpheid, ook de dieren blijven vaak enigszins speels en puppy-achtig dan hun leeftijdsgenoten.

Het juiste moment: Een besluit van de dierenarts

Het begin van de puberteit varieert van dier tot dier en de urgentie van de castratie, afhankelijk van de woonomstandigheden te beoordelen. Het beste advies voor een perfecte date kan geven, met inbegrip van zijn ervaringen na onderzoek van het dier en de beoordeling van de individuele omstandigheden daarom uw dierenarts. Trachten hem zo tijdig mogelijk op!