Oorzaken: Wat kan leiden tot overgewicht bij honden

By | Styczeń 27, 2015

Oorzaken: Wat kan leiden tot overgewicht bij honden

Obesitas bij honden is te vaak niet gezien of verdoezeld. Het kan zwaar wegen op de gezondheid van het dier extra kilo’s. Van diabetes op gewrichtsproblemen tot hart- en vaatziekten – getroffen honden lijden onder de gevolgen van hun overgewicht. Leer interessante feiten over de oorzaken van obesitas bij honden.

Ursachen: Was zu Übergewicht beim Hund führen kann  – Foto: Shutterstock / B.Stefanov

Oorzaken van obesitas bij honden: Slechte voeding

De meest voorkomende oorzaak van te veel gewicht op de ribben is een slecht dieet, zelfs wanneer onze dierlijke vrienden. Vaak hondenbezitters om energie-feed te voeden, kunnen de viervoeters alle opgenomen hoeveelheid calorieën en vet niet verbruikt. Elk ras en elke leeftijdsgroep heeft een andere behoefte aan energie, moet het niet worden geïnformeerd. Zich te houden aan de aanbevelingen van het voeden op-feed pakketten of vraag uw dierenarts om advies. Je moet ook overwegen extra traktaties voor veevoer. Deze worden vaak vergeten bij de berekening van de dagelijkse calorieën. Van bijzonder belang is een evenwichtige voeding als puppies. Voor honden die verkeerd op jonge leeftijd werden gevoerd, later hebben vaker last van overgewicht.

Vervolgens het overtollige gewicht is favoriet bij honden met name door een gebrek aan lichaamsbeweging. Hoewel husky’s bijvoorbeeld, krijg caloriearm dieet en eet veel, ze zijn niet te zwaar als ze bewegen genoeg – bijvoorbeeld door slee sport.

Andere oorzaken van obesitas bij honden

Obesitas bij honden kan ook een symptoom van een ziekte. Metabolische of genetische aanleg komt deze vraag. Daarom moet u het gewicht van uw hond regelmatig te controleren en wijzigingen zorgvuldig te observeren. Heeft u vermoedt dat een ziekte zou kunnen zijn achter de extra kilo’s, dan kunt u uitvoeren van de dierenarts een cardiovasculaire controle en een bloedonderzoek. Een andere oorzaak van teveel gewicht kan ook een eerdere castratie zijn. Na een dergelijke ingrijping honden een lagere energiebehoefte en tegelijkertijd eetlust – het resultaat: obesitas.