Oorzaken van worminfecties bij katten

By | januari 26, 2015

Oorzaken van worminfecties bij katten

De oorzaken van wormen bij katten op de loer overal. outdoor katten zijn vooral waarschijnlijk besmet met gevaarlijke parasieten zoals rondwormen, tape of haakwormen geworden. Zelfs indoor katten zijn niet immuun voor hen.

Ursachen für Wurmbefall: Kitten werden häufig schon vor der Geburt infiziert — Bild: Shutterstock / Stephanie Coffman

Er zijn drie manieren waarop een kat besmet kan worden met wormen: je kunt ze op te nemen in het dieet, de parasieten kunnen dringen door de huid, of ze worden overgedragen van de moeder – cruciaal voor infectie, maar is ook de worm soorten. De meeste katten neem eerst de eitjes van de parasiet, die vervolgens in het lichaam van de kat uitgroeien tot wormen. Besmetting vindt plaats via de voeding vooral gemeen met lintwormen bij de kat eet besmet of verflohte tussengastheer zoals muizen of vogels. Het contact met de uitwerpselen van besmette dieren is een van de oorzaken van worminfecties bij katten.

Infectie op de huid of de moeder

Sommige wormen zoals haakwormen kan ook het dier teisteren niet alleen over eten, maar ook doorboren zijn huid. Een worm infectie van kittens van de moeder kan worden gedaan, zelfs voor de geboorte. In het algemeen wordt de moeder geïnfecteerd in dit geval met de zogenaamde slapende larven, die zich in de lichaamsweefsels. Deze ontwikkelen van nieuwe tijdens de zwangerschap en infecteren de ongeboren kittens. Ook op melk nemen de kittens na de geboorte van worm larven.

Indoor katten: Schoenen en vlooien als de oorzaak

De meeste gevaren op de loer buiten, waar de kat heeft contact met andere mogelijk besmette dieren. Maar pure indoor katten kan worden geplaagd door de parasiet. De oorzaak van de wormen zijn hier vaak de eitjes van wormen die je dragen als een man met de schoenen in het appartement. Of de wormen gaan via intermediaire gastheren zoals vlooien, tot het overdekte kat. Regelmatige controle door een dierenarts wordt aanbevolen. Hij is een worm behandeling voor katten aanbevolen als de typische symptomen voeden vermoedens van de parasieten.