Oorzaken van tandsteen bij honden

By | Styczeń 27, 2015

Oorzaken van tandsteen bij honden

Tandsteen bij honden wordt meestal veroorzaakt door bacteriën. De onaangename deposito’s kunnen maar hebben verschillende oorzaken. Dit schept de gebitsaandoeningen.

Bakterien gehören meistens zu den Ursachen von Zahnstein beim Hund – Bild: Shutterstock / aerogondo2

Begin meeste plaque is: De oorzaken van tandsteen bij honden liggen afzettingen op de tanden tussen de tanden en langs de tandvleesrand. Bacteriën spelen een rol bij de vorming van tandsteen in de meeste gevallen. Gunsten zal dit verder door voedselresten – vooral met het gebrek aan tandheelkundige zorg . Ook bestanddelen van speeksel en vrijstaande berging het mondslijmvlies bij te dragen aan de vorming van plaque.

Tandsteen bij honden: Dus komt hij

Als de tanden van de hond niet dagelijks worden schoongemaakt, ga zitten op het ruwe oppervlak van deze rubber minerale zouten uit het speeksel. De verharding van deze laag dan rijst van tandsteen bij honden .

Ook een van de klassieke oorzaken is onvoldoende stroom van speeksel in de mond van de viervoeter. Onder lijden vooral kleine honden met een korte snuit – want dat de dieren meer dan grotere hijgen. Indien niet voldoende speeksel in de mond aanwezig, bacteriën een gemakkelijkere tijd te lokaliseren. Speeksel reinigt namelijk de tanden van voedsel deeltjes.

Andere mogelijke oorzaken

Ook leiden tot tandsteen bij honden is de verkeerde voeding . Te veel suiker, bijvoorbeeld, is zeer ongezonde en vooral schadelijk zijn voor de tanden. De suiker bevordert de groei van bacteriën in de mondholte, wat weer kan leiden tot plaque en tandsteen. Te veel nat en een beetje droog voedsel kan ook schade aan de tanden veroorzaken, omdat er te weinig tand slijtage optreedt. Dus de tanden kan onvoldoende zelfreiniging.