Oorzaken van problemen met het evenwicht bij katten

By | Styczeń 26, 2015

Oorzaken van problemen met het evenwicht bij katten

Evenwichtsproblemen bij katten kan verschillende oorzaken hebben. Of de trekker is een ontsteking, breuken of zieke organen: Een snelle behandeling is belangrijk.

Vieles kann zu Gleichgewichtsproblemen bei Katzen führen – Bild: Shutterstock / Nikolay-Bassov

Als u symptomen gezien voor evenwicht problemen bij katten, lokaliseren snel mogelijk naar een dierenarts om verduidelijking van de oorzaken en de behandeling te worden ingesteld. Daarachter ernstige ziekten kan zetten.

Mogelijke oorzaken van de storing

Gezonde fluwelen poten hebben een uitstekend gevoel voor evenwicht, dat is de zogenaamde vestibulaire systeem dat werkt als een waterpas. De vloeistof erin, met inbegrip kristallen leveren de hersenen met informatie over de positie op de grond. Als het verstoord Dit resulteert in evenwichtsstoornissen bij katten.

De reden hiervoor kan een binnenoor infectie, die zeer laat van buitenaf zichtbaar zijn. Maar zelfs inwendige organen kan interfereren met de vestibulum, zoals een nierziekte . De behuizing bezit toxinen doordringen in de hersenen en verstoren het evenwicht centrum.

Evenwichtsproblemen bij katten: Breuken en Co.

Het is echter niet noodzakelijkerwijs invloed op de vestibulum. Ook fracturen bij katten veroorzaken huisdieren te verliezen, slap en wankelen de balans. Vooral bij oudere installaties tijgers kan ook verzwakte spieren van de benen, waardoor het moeilijk op rent.

Bovendien, de ogen zijn een mogelijke oorzaak evenwichtsstoornissen bij katten houden. Doet het zicht op de leeftijd van of is een verwonding aan het oog voor, kan de overgang ook te zweven, en uw huiskat vermijdt grotere hoogten. Uw dierenarts kan u vertellen de exacte oorzaak van veilig.