Oorzaken van osteoartritis bij honden

By | januari 27, 2015

Oorzaken van osteoartritis bij honden

De oorzaken van osteoarthritis bij honden nog niet volledig begrepen. Niet alleen de leeftijd van de hond speelt een rol bij de pathogenese van de ziekte – er ook reeds bestaande aandoeningen die kunnen leiden tot de gezamenlijke slijtage.Es gibt verschiedene Ursachen für Arthrose beim Hund — Bild: Shutterstock / Shannon West

Artrose komt vooral voor bij oudere honden, omdat worden gebruikt door de jaren heen de gewrichten van de viervoetige vrienden uit. Maar ook jongere honden kunnen nu al last van een degeneratieve gewrichtsaandoening wanneer hun gewrichten worden benadrukt.

Oorzaken van artrose bij honden: Pre-bestaande voorwaarden

Osteoartritis voorafgegaan door schade aan de gewrichten. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Heeft uw hond artritis? Dan moet je voor mogelijke symptomen van artrose achtste. Voor andere gewrichtsziekten omvatten de artritis van de oorzaken van osteoartritis bij honden.

De juiste behandeling van artrose bij honden is belangrijk. Als deze besmettelijke gewrichtsziekte of alleen slecht behandeld kraakbeen en bijgevolg de scharnierende structuur kan worden vernietigd. Maar verplaatsingen zoals heupdysplasie (HD) of groeistoornis kan leiden tot schade aan de gewrichten. In zeldzame gevallen, stofwisselingsziekten de oorzaak van artrose articulaire chondrocyten.

Degeneratieve gezamenlijke verwondingen

Afgezien van ziekten kunnen gewrichtsschade ook veroorzaakt door verwondingen veroorzaken. Bescherming jouw huisdier getroffen lichaamsdelen, dit kan ook altijd trekken een grotere nadruk op andere delen van het lichaam en de bijbehorende verbindingen zelf. Bovendien ontstekingsreacties voordoen bij verwondingen die leiden tot waterretentie in de gewrichten. Dus de druk toeneemt tot het bot. Dit op zijn beurt stimuleert de afbraak van kraakbeen en dus de gewrichtsslijtage.

Besteed aandacht aan het gewicht

Kortom, het doen van veel oefening om je favoriete goed, maar je moet ervoor zorgen dat de gewrichten van uw hond niet zal worden te veel gebruikt. Dus, om vroeg te bevorderen of frequent traplopen gewrichtsproblemen alsook voor lange wandelingen of fietstochten als puppies.

Hoewel een traktatie als beloning niet kan pijn doen, moet je altijd houden van het gewicht van uw favoriete oog. overgewicht belasting van de gewrichten leidt ook om te dragen en maakt het een van de oorzaken van artrose bij honden ook.