Oormijt bij katten: Symptomen en behandeling

By | januari 26, 2015

Oormijt bij katten: Symptomen en behandeling

Oormijt bij katten meestal oplossen van ernstige jeuk in de oren. Men spreekt in dit parasitaire besmetting door Oormijt. Omdat oormijtinfestatie is zeer onaangenaam voor de fluwelen poten en de parasieten worden snel doorgegeven aan andere dieren en zelfs mensen, moet u raadplegen zodra de eerste symptomen van een dierenarts voor de behandeling van uw kat.

Ohrmilben bei Katzen: Ein Fall für den Tierarzt - Bild: Shutterstock / Hasloo Group Production Studio

Vooral vaak zwerfkatten oormijt worden beïnvloed, maar ook los gevangenen worden aangevallen zo nu en dan door de parasieten die zeer ernstige jeuk oren veroorzaken. Dan komt de kat van haar uitstapjes terug naar huis, is er een verhoogd risico dat maakt zij de oormijt naar andere huisdieren of familieleden. Het is dat je herkent de symptomen zo vroeg mogelijk is des te belangrijker.

Symptomen van oormijt bij katten

Oormijt teisteren de oren van de eerste kat. Daar kunnen ze een ernstige jeuk veroorzaken, zodat uw kat bloedige kras op de oren. Een ander symptoom van oormijt bij katten is de constante onbalans Invoegen of het schudden van het hoofd. Sommige dieren en vouw het in de oren. Soms jeuk veroorzaakt door de parasiet is zo sterk dat de Samtpfote ongecoördineerde lopen in cirkels. Geeft uiting aan uw kat dergelijk gedrag, moet u een dierenarts toch raadplegen. Een blik op de oren kan extra zekerheid bieden: Een zwarte brokkelige afscheiding is een duidelijke aanwijzing dat oormijt kwellen uw kat.

Dus de dierenarts behandeld oormijt

Het is belangrijk om een ​​kat met oormijtinfecties goed te behandelen verdere ziekte veroorzaakt door een ontsteking te voorkomen. De dierenarts zal weten te komen via grondig onderzoek, of het is in feite de jeuk veroorzaken parasieten of dat er andere oorzaken van jeuk in de oren zijn. Dat vermoeden wordt bevestigd, het eerste deel van de behandeling in een grondige en professionele reiniging van kat oren . Dan komt er waarschijnlijk een parasiticide met de werkzame stoffen ivermectine, doramectine of selamectine gebruikt. Ze laten je alleen lokaal uitvoeren van de behandeling op de oren. Bovendien, de dierenarts mogelijke ontsteking behandeld door de parasieten.

Voorkomen vernieuwde oormijtinfestatie

Op advies van de dierenarts kan dienen andere huisdieren profylactisch thuis worden behandeld als oormijt kan overleven gedurende enkele weken zonder de gastheer. Dit betekent dat de parasiet niet opnieuw vestigen in de gezonde katten, andere dieren of familieleden die een spuitbus milieu aanraden en de grondige reiniging met een stofzuiger dierenartsen. Om oormijt voorkomen, ook nodig kan zijn om een ​​zogenaamde spot-medicijnen. Dit wordt toegepast op de huid van de kat en houdt de parasieten gedurende een lange periode om weer omlaag regelen. Preventie U kunt ook de juiste tools te gebruiken voor het schoonmaken van de kat oren.