Onbalans bij katten: Symptomen

By | Styczeń 26, 2015

Onbalans bij katten: Symptomen

Een onbalans bij katten is een ernstige aanwijzing dat er iets mis is. Wie kent de symptomen genoeg tijd om een dierenarts om verduidelijking van de oorzaken te vinden.

Daran erkennen Sie eine Gleichgewichtsstörung bei Katzen – Bild: Shutterstock / Photographee.eu

Unieke symptomen van onbalans bij katten zijn duidelijk onthutsend of struikelblok. Maar de tekens niet altijd onmiddellijk duidelijk. Dus het kan zijn dat uw kat vriend eerst de krabpaal vermijdt plotselinge of andere hoge uitkijkpunten zoals de vensterbank. Wacht de kat regelmatig dat je het tillen uit daar, moet je nadenken over de oorzaak van dit gedrag.

Herkennen onbalans bij katten

Ook aandacht besteden aan de positie van het hoofd van uw huisdier. Is het hoofd voortdurend in de problemen, zie je een van de andere typische symptomen van een evenwichtsstoornis bij katten. Dit kan gebeuren met nystagmus met snelle horizontale bewegingen. Uiteindelijk zijn de symptomen niet te vergeten: De Stubentieger wankelt, struikelt of lopen in cirkels.

Zo snel mogelijk naar de dierenarts

Je moet niet aarzelen een lange tijd om een ​​dierenarts te zien. De oorzaken van evenwichtsstoornissen bij katten zijn gevarieerd, maar in ieder geval behandeling. Dus het vestibulum en daarmee het evenwichtsgevoel kunnen worden beschadigd of gebroken botten aanwezig en ontsteking.