Niesziekte: Gevaarlijk voor het Stubentiger

By | januari 26, 2015

Niesziekte: Gevaarlijk voor het Stubentiger

De niesziekte worden vergeleken in ieder geval met een geringe koude mens. Het is een gevaarlijke ziekte die soms zelfs fataal kunnen zijn. In het bijzonder niet-gevaccineerde kittens en oude dieren met een verzwakt immuunsysteem zijn op een hoog risico groep.

Katzenschnupfen: Gefährlich für den Stubentiger – Foto: Shutterstock / Lukas Skarits

Hoe kun je niesziekte vertellen

In dergelijke gevaarlijke ziekte, is het belangrijk dat de eerste symptomen correct interpreteren het ergste voorkomen. Een aantal pathogenen verantwoordelijk voor infectie, bacteriën en virussen zijn de meest voorkomende oorzaken. Zelfs als uw huiskat heeft geen contact met andere soortgenoten, hij kan over objecten of kleding die heeft aangeraakt een besmet dier besmet.

Niesziekte wordt uitgedrukt door waterig, later slijmerige nasale en oculaire ontlading. Uw kat wordt gedwongen te ademen door de mond en moeite met slikken, waardoor een verminderde eetlust. Vaak ontsteekt het mondslijmvlies; in ernstige gevallen ulceratie onder de tong of in de ogen. Een zware niesziekte kan ook botverlies bij het turbinate resultaat.

Preventieve maatregelen en behandeling van de ziekte

Als u vaccineren van uw kat vriend vanaf het begin goed te kunnen niesziekte geheel worden voorkomen. In de achtste, twaalfde en 16e week en later een keer per jaar, moet u uw kat te vaccineren. Aldus, de belangrijkste pathogenen zoals herpesvirussen of calicivirus worden onschadelijk gemaakt. Als de ziekte is nog steeds kapot, moet u onmiddellijk contact op met een dierenarts. Dit meestal antibiotica voorschrijven die je kunt mengen met de geplette kattenvoer. Terug naar huis, moet u uw ogen en neus van de zieke kat altijd schoon te houden om hun ademhaling te vergemakkelijken. Uw kat moet nu warm; dus zorgen voor de juiste plek om te slapen . Concepten moet worden vermeden indien mogelijk. Vergeet niet dat uw kat vriend zelfs na überstandenem niesziekte virus nog steeds in zich dragen en besmetten andere soortgenoten.