Nierinsufficiëntie: Veel katten ziekte

By | januari 26, 2015

Nierinsufficiëntie: Veel katten ziekte

Katten zijn zeer gevoelig voor nierfalen, vooral op oudere leeftijd. Vanaf de leeftijd van tien, is het risico voor deze ernstige ziekte verdubbeld. Maar als het lijden vroeg genoeg wordt ontdekt, kan je een hoop om te helpen uw kat vriend een pijnvrij leven doen.

Niereninsuffizienz: Häufige Katzenerkrankung – Foto: Shutterstock / Ermolaev Alexander

Tekenen van nierfalen bij katten

Symptomen van nierziekte bij katten meestal alleen optreden wanneer meer dan 75 procent van de instelling zijn al zwaar beschadigd. Daarom is het belangrijk om te weten wat te zoeken. Koorts, braken en vaak moeten plassen zijn meestal de eerste tekenen. De vacht van uw kat wordt dof en shaggy, het heeft bijna geen eetlust, maar des te meer dorst. Kortom, een zieke Samtpfote fungeert depressief en lusteloos, maar kan niet eens naar bed.

Katten met een ernstige nierfunctiestoornis geur ook strikt uit de mond, een deel van de urine geur dringt zelfs door de vacht. Sinds nierinsufficiëntie voor katten is zeer pijnlijk, ze minder bewegen, zoals nauwelijks springen en niet te gaan in het ergste geval tot haar kattenbak.

Mogelijke behandelingen van een nierziekte

Zodat een mogelijke nierfalen wordt gedetecteerd in de tijd voor uw kat, moet je elk jaar krijgen vanaf de leeftijd van zeven het bloed van uw kat. Hoewel niercellen vernietigd niet kan worden hersteld, maar u kunt helpen het gezonde deel van de nier en de steun te behouden. Voeden van een speciale nier dieet dat je zijn voorgeschreven door een dierenarts. Het dieet moet hoogwaardige eiwitten bevatten en hebben een laag zoutgehalte. Er zijn ook speciale medicijnen en infusen die helpen bij de afweging van de waterbalans. In ieder geval moet u uw kat regelmatig te introduceren naar de dierenarts, zodat het u kan ondersteunen in de therapie.