Nierinsufficiëntie bij katten: Oorzaken

By | Styczeń 26, 2015

Nierinsufficiëntie bij katten, bijvoorbeeld, ziekte, verwonding of leeftijd gerelateerde oorzaken. Mogelijke redenen voor het ontstaan ​​van gemeenschappelijke kat ziekte is hier te lezen.

Niereninsuffizienz kommt häufig bei älteren Katzen vor – Bild: Shutterstock / Andrey Starostin

Nierinsufficiëntie komt vaak voor bij oudere katten vóór – Foto: Shutterstock / Andrey Starostin

Nierfalen kan acuut of chronisch zijn. Hoewel de ziekte treft meestal oudere katten , maar kan ook bij jonge tijgers en faciliteiten zijn beperkt, bijvoorbeeld door de volgende redenen.

Mogelijke oorzaken van nierfalen

Allereerst aangeboren oorzaken, zoals misvorming van een nier mogelijk, zoals tumoren, cysten en andere pathologische veranderingen. Ook immuunreacties kan bijdragen tot de ontwikkeling van de ziekte. Anderzijds kunnen verschillende soorten infecties, circulatiestoornissen en nierontsteking of urinewegen leiden tot beschadiging van het orgel. Vaak is het gewoon de leeftijd van de kat, de basis die de functie van de nieren wordt steeds zwakker geleidelijk. Daarnaast zijn er verschillende oorzaken die vaak leiden tot een plotselinge, acuut nierfalen.

Nierfalen als gevolg van externe invloeden

Het wordt vaak vergiftiging door planten, pesticiden of andere giftige stoffen die het werk van de nieren kan overweldigen en leiden tot acute schade. Ook kan een medicijn, of hun bijwerkingen hetzelfde effect hebben.

Maak kattenvoer zelf: Vis Recepten

Bovendien inwendig letsel, bijvoorbeeld door een ongeval, zijn mogelijke oorzaken van de ziekte. Daardoor ontstaan ​​blauwe plekken, een slechte bloedsomloop, of littekenweefsel, dat het werk van de instelling blijvend kan beperken. Een lange verkeerde voeding , bijvoorbeeld door te veel en eiwitrijke voedsel zou ook kunnen nierdeficiëntie promoten.