Nierfalen bij honden: Ze kunnen ontstaan

By | Styczeń 27, 2015

Nierfalen bij honden: Ze kunnen ontstaan

De oorzaak van nierfalen bij honden kunnen zeer verschillend. De volgende types van de ziekte van acute en chronische nierinsufficiëntie. Enkele mogelijke triggers voor beide soorten wij willen u hier geven.

Hohes Fieber gehört zu den möglichen Ursachen für Niereninsuffizienz – Bild: Shutterstock / Susan Schmitz

In acute nierinsufficiëntie, roer symptomen van een ernstige belasting van het systeem en vooral de nier van de hond geleden – bijvoorbeeld als gevolg van vergiftiging. Een chronische ziekte ontwikkelt zich langzaam, vaak sluipend en toont aan steeds symptomen. De mogelijke oorzaken zijn:

Acuut nierfalen bij honden: Oorzaken

De symptomen van acute nierinsufficiëntie optreden, bijvoorbeeld in een viervoeter registreerde hij een toxische stof zijn, de nieren niet in staat om te gaan met de filtering toxines en daardoor beschadigd. Pesticiden, antivries of oplosmiddelen en verschillende medicijnen omvatten bijvoorbeeld de stoffen die gevaarlijk kan zijn wanneer eventuele irritatie honden.

Sepsis, hart- en vaatziekten, infectieziekten te hoog (met koorts kan ook leiden tot ernstige nierproblemen of externe invloeden) of lage lichaamstemperatuur. Bedreigde dieren zijn na een zware schok, grote bloed- of vochtverlies.

Hoe kan chronisch nierfalen veroorzaakt

Chronisch nierfalen kan ontwikkelen als gevolg van acute insufficiëntie wanneer de nieren aan het doen waren te zwaar beschadigd. Echter, een aantal aangeboren ziekten en aandoeningen van het immuunsysteem leidt dat.

Organische ziekten zoals tumoren of nierstenen kan ook leiden tot chronisch nierfalen. Bovendien is het mogelijk dat een dierenarts kan de exacte oorzaak niet gevonden worden – dat wil zeggen, bijvoorbeeld in oude honden vaak het geval.