Mogelijke oorzaken van tranende ogen bij honden

By | januari 27, 2015

Mogelijke oorzaken van tranende ogen bij honden

Waterige ogen in uw hond hoeft niet altijd zorgwekkend. De oorzaken kunnen van verschillende aard, maar in sommige gevallen is het beter om een dierenarts raadplegen.

Tränende Augen sind für den Hund unangenehm und können die unterschiedlichsten Auslöser haben – Bild: Shutterstock / Vega Gonzalez

Als uw hond heeft waterige ogen die in het algemeen kunnen twee verschillende redenen. Ofwel produceren de diepste gevoelens te veel vocht of de tranen niet goed kan stromen door de ductus nasolacrimalis. Algemene regel: Wanneer de afscheiding in het oog is etterende, moet u overleggen met uw viervoeter naar de dierenarts . Hierdoor kan een ernstige infectie aan te geven.

Waterige ogen: Dat kan uw hond

Een van de mogelijke oorzaken van tranende ogen met uw viervoeter is een verhoogde productie van tranen. Dit kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een irritatie van het hoornvlies. Dit is heel normaal beschermende mechanisme van het oog om vreemd lichaam hinauszuspülen. Als vreemd lichaam, bijvoorbeeld een allergische reactie of gekruld ooglid – een zogenaamde entropion – zijn.

Oorzaken van afscheiding in het oog in de viervoeters

Zijn de ogen van uw huisdier in aanvulling op het lekt nog steeds rood, conjunctivitis kunnen de boosdoener zijn. De ontsteking kan snel komen: trek in de auto of airconditioning zijn mogelijke oorzaken.

Als de afvoer, zodat de nasolacrimale kanaal is geblokkeerd, de tranen niet kan uitlekken. Het resultaat is dat het oog begint te genieten. De tranen rollen beneden dan over de hoek van het oog aan het hoofd en liet er vlekken.

Er zijn ook rassen die zijn meer vatbaar voor waterige ogen te krijgen dan anderen. In een poedel , Maltees of Yorkshire Terrier problemen met het nasolacrimale kanaal over heel vaak. Je moet alert als master of vrouwen.