Mijteninfecties bij katten voorkomen: Tips

By | januari 26, 2015

Mijteninfecties bij katten voorkomen: Tips

Om te voorkomen dat een mijt besmetting is beperkt. Vooral als de katten als outdoor katten worden gehouden, te weten kan je gebeuren dat ze krijgen het ongedierte aangetaste soortgenoten.

 

Kontrollieren Sie das Fell Ihrer Katze regelmäßig auf Parasiten wie Milben – Bild: Shutterstock / Telekhovskyi

Een paar dingen die je kunt doen, maar toch als je wilt mijt besmetting te voorkomen. Mogelijke maatregelen zijn de hygiëne in het huis, de verzorging van uw huisdier en speciale voorbereidingen voor preventie.

De voorbereidingen van de dierenarts en hygiëne

Een bron is frequent stofzuigen en wassen. Houd uw huis zo schoon mogelijk de kleine parasieten aan de collectie zo moeilijk mogelijk te maken voor een aantal van hun soort gevoel op de huid van uw huisdieren in textiel goed.

Een andere preventieve manier waarop ze hebben speciale spot-on preparaten of poeders die in een bepaalde periode worden toegepast en maken de spinachtigen verblijf in kattenbont ongemakkelijk. Speciale halsbanden die uit de buurt van hun huisdier parasieten, zijn mogelijk, maar zorg ervoor dat een speciaal veiligheidsslot hebben. Het risico dat hun huisdier het en gewond raken slechte plakt, anders geweldig.

Grooming en actie voor een mijt besmetting

Controleer regelmatig op afwijkingen aan de vacht van uw huisdier tijdig opmerken. Blunt, ruwe vacht, ingelegd of kale plekken en zwarte kruimels die rood bij contact met water zijn, kunnen mijten te geven. Scratch uw kat regelmatig, vooral in de oren? Zelfs dan moet je doen om het probleem zo snel mogelijk te krijgen voor het geval dat in het handvat, ga dan naar de dierenarts.

Heeft het dier een mijt besmetting achter geweest en werd behandeld door een dierenarts, kunt u voorkomen dat nieuwe besmettingen waarin u andere te behandelen die in hun huishouden dieren met een anti-mijt voorbereiding, goede zuigen, vegen en de grond misschien met een stoomreiniger schoon. Wassen textiel en behandel ze het appartement eventueel met een specifieke omgeving spray uit de dierenarts.