Mijten bij katten: Symptomen

By | Styczeń 26, 2015

Mijten bij katten: Symptomen

Mijten bij katten zijn een zeer onaangename zaak. Eigenaren van besmette dieren kunnen meestal observeren verschillende symptomen in hen – Welke ze zijn, zie hier.

 

Katzen mit Milben werden meist von Juckreiz geplagt – Bild: Shutterstock / TungCheung

Katten met mijten worden meestal geplaagd door jeuk – Foto: Shutterstock / TungCheung

Katten kunnen besmet worden door verschillende soorten mijten, waaronder, bijvoorbeeld, oogst mijten en roofmijten behoren. Maar komen meestal oormijt. Alle hebben gemeen dat onze huisdieren vrij teisteren.

Jeuk en andere symptomen

Katten krabben met mijten zijn meestal opvallend vaak en sterk. Daarnaast is ze plotseling bruidegom zich vaker likken de vacht of kauwen op en kan daardoor hectisch handelen. Soms zelfs te ontwikkelen kale plekken of zweren en ontsteking van de huid.

Mijten bij katten meestal nemen een bijzonder gevoelige gebied van onze huisdieren: de oren. Vooral op dit gebied, de huiskat scratch dan opvallend vaak. Zelfs de vaak plotselinge schudt een quadruped zijn hoofd, wreef over zijn oren met zijn poten of knikken, kan een symptoom zijn. Pijngevoeligheid en slechte gehoor kunnen worden toegevoegd.

Regelmatige check-ups met een vlo kam

Niet alle katten laten op een mijt besmetting. Zelfs als uw Fellnase Dus geen dressing dan gebruikelijk, maar met veranderingen in de huid, moet u een ziet dierenarts bezoek. Het is mogelijk dat het plotseling ziet er saai en de huid is ingelegd met inbegrip van plaatsen.

Om een ​​keer per week te gaan met een vlo kam door de vacht is een goed idee. Liggen voor een vochtige witte doek klaar waar u de vlo kam altijd verslaan na een paar slagen door de vacht – rode vlekken ontstaan ​​er, zou het kunnen dat haar poes mijten of vlooien heeft.