Mijten bij honden: Om het ongedierte te identificeren

By | januari 27, 2015

Mijten bij honden: Om het ongedierte te identificeren

Vooral in de zomer en de herfst, zijn veel honden worstelen met mijten. Maar hoe kan die vervelende parasieten eigenlijk zien?

Als de hond constant krassen en plots op verschillende punten huiduitslag, dan, naast parasieten zoals vlooien ook verantwoordelijk voor huisstofmijt. Voor de spinachtigen, die soms worden aangeduid als herfst mijten, luizen Heumilben of gras, voeden het weefsel vloeistoffen en lymfe zoogdieren waaronder de hond.

Mijten kunnen worden gedetecteerd slechts met moeite

Met het blote oog de ​​kleine let parasieten is heel moeilijk te detecteren – die naast de kleine omvang van de plagen ook hun licht roodbruine kleur. Echter, uw hond heeft een zeer lichte jas en hebben zeer goede ogen, kan de kleine spinachtigen moeilijk te herkennen op het dier zijn. Het is het beste om te zoeken naar de gebieden rond de aangetaste huid uit – omdat de mijten bijten vaak meerdere keren op dezelfde plaats, met name waar weinig vacht en de huid heeft een lage sterkte. Dit is vooral de buik, oren of in de Arm Curl het geval.

Bekijk de hond

De beste indicatie van een besmetting met de kleine spinachtigen is dus nog steeds het gedrag van uw hond. Hij krast vaak en kan worden gevonden in één of meer delen van het lichaam huiduitslag, dus dit kan de mijten duiden. De symptomen duren gewoonlijk enkele weken. Kenmerkend voor de besmetting ook dat de klachten verergerd door krabben en zelfs dan kan leiden tot infectie van de huid. Mijten ontstaan ​​in de periode van april tot oktober.