Met je hond de sneeuw in

By | Grudzień 10, 2011

hond-in-sneeuw-150x150Tot nu toe hebben we alleen te maken met de meteorologische winter: buiten merken we er nog niets van. Het lijkt eerder herfst, maar aangezien een gewaarschuwd mens voor twee telt, hier enkele do’s en don’ts voor als je met je hond de sneeuw in gaat.

 1. Wandelen
  Je zult wel moeten: de hond zal toch uitgelaten moeten worden. Met winterweer zijn de wandelingen met de hond vaak korter. Ten eerste nodigt gladheid en winterse neerslag niet uit tot wandelen. Ten tweede is het belangrijk ervoor te waken dat de hond niet onderkoeld raakt. Tijdens lange wandelingen is deze kans groter en kleine honden lopen meer risico dan grote honden.Verder is het belangrijk de hond tijdens wandelingen in een winters landschap altijd aan de lijn te houden. Sneeuw en ijs kunnen het reukvermogen van de hond verstoren waardoor hij of zij gedesoriënteerd kan raken en de weg niet meer kan terugvinden. De kans hierop is het grootst tijdens sneeuwbuien.
 2. Sneeuwballen gooien
  De winterse variant van het weggooien van een bal of stok. Een stuk praktischer ook aangezien het niet ondenkbaar is dat zelfs de beste speurhond de bal niet meer terugvindt in de sneeuw. Je hond zal dol enthousiast achter de sneeuwbal aanrennen om vervolgens verbaasd te moeten constateren dat deze verdwenen is.
 3.  IJs
  Pas op met bevroren water. Je weet immers niet of en waar er dunne plekken zijn en je hond houdt er geen rekening mee dat hij of zij er wel eens doorheen zou kunnen zakken. Ook voor een hond is het zeer lastig om uit een wak te komen. In de buurt van bevroren water is voorzichtigheid dus geboden! Wanneer je je hond aan de lijn houdt, weet je zeker dat hij of zij niet onverwachts het ijs op kan gaan.
 4. Stilzitten
  Voor honden kan stilzitten in een koude omgeving erg gevaarlijk zijn, omdat zij dan onderkoeld kunnen raken. Met name kleine honden lopen risico. Zorg er dus voor dat de hond blijft bewegen en pas de duur van wandelingen aan de omstandigheden aan.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *