Maine Coon: Typische ziekten van de kat

By | Styczeń 26, 2015

Maine Coon: Typische ziekten van de kat

De Maine Coon is een grote, stevige kat die normaal niet erg vatbaar voor ziekten. Echter, er zijn een aantal veel voorkomende gezondheidsproblemen die zich voordoen met een aantal vertegenwoordigers van dit ras iets meer kans dan andere faciliteiten tijgers.

Normalerweise ist die Maine Coon eine sehr robuste Katze – Bild: Shutterstock / Kachalkina Veronika

Normaal gesproken is de Maine Coon is een zeer stevige kat – Foto: Shutterstock / Kachalkina Veronika

Met regelmatige vaccinaties, een eerlijke houding, een gezond dieet en een waakzaam oog op veranderingen houden uw Maine Coon pasvorm. Iets meer dan een ander ras van de kat moet je ook aandacht besteden aan de figuur van uw kamer Tijgers.

Maine Coon Katten: Obesitas is vaak een probleem

Let op: De mooie, gezellige Samtpfote neigt een beetje te zwaar , vooral als het komt in de beste jaren. Omdat de botten van grote katten, zoals deze niet extra te worden opgezadeld met te veel gewicht, moet u uw huisdier gezond met veel spelletjes en goede voeding te houden. Regelmatige voeding met een evenwichtige, gezonde ingrediënten en niet te veel tussendoortjes zorgt ervoor dat de Maine Coon behoudt zijn strakke lijnen en daarmee ook een belangrijk aspect van hun gezondheid.

HCM en andere typisch voor het ras ziekten

Met de selectie van uw kittens moet u ervoor zorgen dat uw nieuwe protégé komt uit een gerenommeerde fok en gezonde ouders deden. Toch is het nooit heel goed mogelijk dat hij zou lijden aan een rastypische kattenkrabziekte. Een daarvan is de hypertrofische cardiomyopathie, korte HCM, een aangeboren aandoening van de hartspier.

Deze ziekte kan zich manifesteren met hartritmestoornissen en ademhalingsproblemen – typische symptomen zoals hijgen na het sporten, verlies van eetlust , blauwachtige slijmvliezen, een hoge behoefte aan rust en een te snelle hartslag moet u controleren of ze dierenarts, beginnen zo snel mogelijk medische behandeling voor een ziekte kan, moet dankzij beter snel naar de kat.

Andere mogelijke gezondheidsproblemen

Bovendien is een probleem dat optreedt zoals in veel grote rassen, heupdysplasie katten van dit ras voorkomen en kunnen de groeifase al ontwikkelen. Dit bewegingsapparaat aandoening veroorzaakt haar problemen in het bewegingsverloop, die kunnen variëren in ernst.

Maine Coon kopen: Je moet er rekening mee

Gevallen van spinale musculaire atrofie, kan zenuwcel ziekte voorkomen bij katten verlamming door, zijn bekend. Net als de Perzische ook een polycysteuze nierziekte in de Coons is heel gewoon.