Luizen bij katten: Oorzaken en symptomen

By | Styczeń 26, 2015

Luizen bij katten: Oorzaken en symptomen

Luizen in katten zijn een zeldzame maar zeer onaangename en besmettelijke parasiet soorten. Ze leven in de vacht van huisdieren en vermenigvuldigen daar en zal hen leiden tot ernstige jeuk.

Eine struppige Katze, die sich häufig kratzt, könnte Haarlinge haben – Bild: Shutterstock / Nancy Bauer

Luizen in katten zijn erg klein, luizen-achtige parasieten die geen vleugels hebben. Ze leven als parasieten in de vacht van dieren, en als ze het hebben er zich behaaglijk eerste keer, hebben ze zelfs niet aan denken om het weer te verlaten. In plaats daarvan, ze leggen hun eieren en verspreidde zich snel over de hele jas uit.

Als het haar luizen komen om kattenbont?

De kleine parasieten worden meestal overgebracht van dier tot dier, maar ook buiten de huid overleven enkele dagen. Dat wil zeggen, ze kunnen ook het plafond, borstels en slapen manden die in contact met een besmet dier overgebracht waren zijn.

Normaal gesproken alleen katten met een slechte afweer of een bijzonder dikke vacht die de neiging heeft te knopen zijn besmet met luizen. Frequente borstelen en zorgvuldige verzorging zijn daarom een goede voorzorgsmaatregel.

Luizen bij katten: Symptomen

Om te zien of uw kat is besmet met luizen, is het belangrijk dat je weet hoe je de symptomen te interpreteren. Enerzijds kunnen veranderingen van de huid optreden, bijvoorbeeld vergoten. Beïnvloed katten hebben vaak saai, ruwe huid en vaak en uitvoerig krabben.

In gevorderde ziekte kan ook haaruitval bij katten toegevoegd, soms zelfs het verlaten van kale plekken. De kat krabben zo vaak dat huidletsels, bloederige lichamen en korstjes kunnen ontstaan. Zodra u een parasitaire besmetting of vermoedt dat u moet daarom zo snel mogelijk contact op met een dierenarts die uw huisdier kan behandelen.