Luizen bij honden: Hoe om het te herkennen

By | Styczeń 27, 2015

Luizen bij honden: Hoe om het te herkennen

Luizen zijn kleine parasieten die zich voeden met dode huidcellen en veroorzaken ernstige jeuk met hun beten bij honden. Sinds een besmetting huidproblemen en secundaire infecties na kunnen scherpen, moet je volgende symptomen in vergelijking met gevoelig.

Haarlinge lösen beim Hund starken Juckreiz aus – Bild: Shutterstock / Vadim Bukharin

Als een hond heeft hoofdluis, een snelle behandeling is belangrijk – hij werkt voor een lange tijd met de kleine beesten rond, kan ernstige huidirritatie, kale plekken en ontsteking het gevolg zijn. Getroffen honden zijn rusteloos en voortdurend met uw huid om swing: je borstel vermenigvuldigen, krabben, en kan over het algemeen handelen geïrriteerd.

Detecteren luizen: Tips

Als u uw hond jeuk en verdachte parasieten opmerken, zijn er enkele aanwijzingen dat het haar luizen zou kunnen inhouden. De stoere kleine beestjes kan meestal worden vooral gevonden in de rug en het hoofd gebied van het dier – in deze plaatsen besmet krassen op je Fellnase dienovereenkomstig ook de meest voorkomende.

Als je de huid te duwen in deze gebieden in goed licht uit elkaar, dan kunt u het haar luizen beleid zien. Hun eieren zijn te herkennen aan hun heldere hond haren als kleine, kleverige punten in het achterhoofd en de parasieten zich als gelige vlekken op de huid en vacht, bewegen op de keper beschouwd behendig over de huid van de hond.

Als vermoed wordt naar de dierenarts

Om luizen parasieten zoals luizen te onderscheiden, is niet gemakkelijk, zonder een microscoop voor de leek. Luizen bewegen een beetje sneller dan luizen en zijn een beetje kleiner, maar gewoon bij honden met een donkere vacht, moeilijk te onderscheiden van elkaar.

Een nauwkeurige diagnose is het best overgelaten aan de dierenarts met argwaan. Dit moet worden geraadpleegd voor de behandeling van besmette huisdier toch om de viervoeters te bevrijden uit zijn hachelijke situatie zo snel mogelijk.