Luizen bij honden: Hoe krijg je ontdoen van die vervelende parasieten

By | januari 27, 2015

Luizen bij honden: Hoe krijg je ontdoen van die vervelende parasieten

Niet alleen bipeds lijden onder de kleine buggers, zelfs huisdieren kunnen worden besmet met luizen. Hoewel een luizenplaag bij honden is niet zo gewoon als een vlooienbesmetting, maar deze parasieten te lossen problemen, zoals jeuk of allergieën. Als uw huisdier luizen heeft gevangen, dus je moet deze strijd in ieder geval. Lees hier hoe het te doen.

Läuse beim Hund: Wie Sie die lästigen Parasiten loswerden  – Foto: Shutterstock / AnetaPics

Om de luizen bij honden herkennen

De overdracht van luizen is meestal door contact met besmette dieren. De kleine, vleugelloze insecten springen van dier tot dier beet in de respectievelijke gastheer stevig en zuigen zijn bloed. Van de getroffen gebieden zorgt voor een sterke jeuk, zodat u waarschijnlijk kunt zien hoe uw huisdier krassen of bijt toeneemt. Zelfs met regelmatige verzorging kan je luizen opmerken, omdat ze zichtbaar zijn als kleine bewegende punten in de vacht van de hond. Eczeem of huidproblemen kan ook duiden op een luizenplaag. Dan moet je handelen.

Luizen bij honden: Om de parasiet te bestrijden

Als u vermoedt dat uw hond zou kunnen worden besmet met luizen, dan schuilen in uw dierenarts. Hij zal het verdere verloop van de behandeling uit te leggen en aan te bevelen de juiste producten. Het merendeel van de parasieten met insecticide met bad additieven of sprays te worden bestreden. Belangrijk in een luizenplaag is een grondige follow-up, zoals sommige middelen alleen de luizen en de neten niet doden, zodat de eieren van de parasieten. Daarom moet u de behandeling na twee tot drie weken te herhalen. Was Bovendien zijn alle textiel waarmee de hond in contact komt, zodat vervelende beesten hebben geen kans.