Levensgevaar voor honden door BBQ residuen

By | Styczeń 27, 2015

Levensgevaar voor honden door BBQ residuen

Risico voor het leven: het voeden van je liever niet grill radicalen op uw viervoeter. Voor honden zijn ze te moeilijk te verteren en kan braken veroorzaken, diarree en verstopping leiden.

Vorsicht: Grillreste sind nichts für Hunde — Bild: Shutterstock / vgm

Zelfs als uw hond volledig is betoverd door de geur van steak of worst – u zult staan ​​en geef hem geen barbecue restjes. Voor hete kruiden en vooral botsplinters kunnen doen in het spijsverteringskanaal van uw huisdier puinhoop. Er zijn zeker ook leven.

Gevaarlijke barbecue restjes voor honden

Tijdens het lezen van de lijst van ingrediënten voor een goede steak marinade met u moeten de alarmbellen rinkelen. Meestal veel olie, enkele teentjes knoflook en diverse warme specerijen worden gebruikt. Het smaakt en ruikt ons verleiden mannen en voor de hond. Maar in deze hoeveelheid knoflook kan dodelijk voor honden – de dieren niet bestanddelen van etherische oliën tolereren.

Ook kruiden zijn moeilijk te verteren voor onze viervoeters: honden lichaam kan chili, paprika, zout en peper en moeilijk te verwerken de vochtbalans van de dieren in de war raken.

Maar levensgevaar voor honden bedoel vooral de kleine botfragmenten in de barbecue restjes. Grotere hoeveelheden bot meestal leiden tot verstoppingen in de hond, omdat ze de darmen te blokkeren en het verteerde voedsel kan niet weer gebeuren. Kleine botten of – splitter kan doorboren de darmwand. Dus maak je in het ergste geval niet opgegeten voedsel in de buikholte. Het resultaat is pijnlijke ontsteking.

Levensgevaar: Snel naar de dierenarts

Snelle hulp na BBQ: Heeft uw hond alleen blokkades, kunt u het eerst proberen met plantaardige olie. Voer een eetlepel olie tien kilogram lichaamsgewicht. Als je geluk hebt, kun je zelfs zo te helpen uw hond zelf.

Maar wat te doen als uw hond plotseling braakt en ernstige diarree krijgt? Er is een gevaar – Seek juiste dierenarts op! De mogelijkheid om een ​​uur of twee toevoegen nadat uw hond heeft iets met een spuit te zorgen dat het dier braakt gegeten. Zo zijn de schadelijke etensresten weer uitgebraakt.

Echter, kunt u uw hond een hoop leed, als je hem niet laten zelfs in de buurt van de barbecue restjes. Compenseren uw favoriete, maar in plaats daarvan voor het verlies van biefstuk met enkele hond behandelt.