Leishmaniasis bij honden: Wat is het?

By | Styczeń 27, 2015

Leishmaniasis bij honden: Wat is het?

Leishmaniasis bij honden is een besmettelijke ziekte die voornamelijk wordt overgebracht in warmere klimaten. Vooral als uw hond was in het buitenland, dus het is van toepassing om naar te kijken. Maar wat is precies de ziekte?

Leishmaniose beim Hund wird vor allem durch Mücken in südlichen Ländern übertragen – Bild: Shutterstock / Dora Zett

Het dankt zijn naam leishmaniasis bij honden Schotse arts William Boog Leishman tropen, de ziekte ontdekt late 19e eeuw. De verwekker van de ziekte is het zogenaamde Leishmania. Ze worden meestal overgebracht door zandvliegen of vlinders. Met de besmettelijke ziekte is viervoetige infecteren vooral in het zuiden van klimaten, omdat de muggen hebben de neiging om te leven in warmere klimaten onder de 45e breedtegraad. Bijzonder getroffen door de ziekte, daarom zijn honden in de vakantie waren, of werden bijvoorbeeld geïntroduceerd door dierenwelzijnsorganisaties uit het buitenland.

Uitbraak vaak pas maanden na de overdracht

De zandvliegen waren echter op reeds aangetoond Duitsland – zij het in kleine aantallen. Bovendien, zelfs met de ziekte geïnfecteerde honden – door bloedtransfusies – andere viervoetige of mensen infecteren. Vaker komt echter voordat de infectie door de muggen. Deze zenden Leishmania door een steek . Dan is de parasieten te dienen zelf in bepaalde weefselcellen, macrofagen of macrofagen, een. Tot leishmaniasis bij honden daadwerkelijk uitbreekt, kan het vaak nemen maanden of zelfs jaren in sommige gevallen.

Leishmaniasis bij honden: Symptomen Niet karakteristiek

Door de verschillende lengtes van de incubatie kan ook tekenen van leishmaniasis bij de hond heel anders – vooral verschillende ernst – zijn. Deze omvatten gezwollen lymfeklieren, een drukgevoeligheid van de maag, haaruitval en schilferige uitslag op het gezicht. Als u vermoedt dat uw hond zou kunnen zijn besmet, bijvoorbeeld op een reis met de ziekte, kun je beter naar hem direct naar de dierenarts . Gebruik van bloed en weefselmonsters, de arts geeft u duidelijkheid. Met medicatie krijgt hij de ziekte onder controle.