Leishmaniasis bij honden: therapie en behandeling

By | Styczeń 27, 2015

Leishmaniasis bij honden: therapie en behandeling

Een hond is besmet met leishmaniasis optreedt, de behandeling met medicijnen. Zonder de behandeling van viervoeters heeft weinig kans om te overleven, en ze hebben meestal te worden gemaakt voor een mensenleven.

Leishmaniose beim Hund wird mit verschiedenen Medikamenten therapiert – Bild: Shutterstock / Ermolaev Alexander

Een hond met leishmaniasis besmet, dient de behandeling te beginnen bij de dierenarts zo snel mogelijk. Het probleem ligt vaak in het herkennen van de infectieuze ziekte op basis van symptomen, die relatief niet-specifiek zijn: traagheid, koorts, diarree, gezwollen lymfeklieren. De arts kan bieden op basis van bloed en weefsel monsters om snel en veilig te diagnosticeren en onmiddellijk beginnen met de behandeling.

Medicamenteuze therapie

Leishmaniasis wordt behandeld met medicijnen. Allopurinol remt de ontwikkeling van de ziekteverwekker, Leishmania. Ook Glucantime een geneesmiddel gebruikt voor de behandeling van infectieziekten. Het middel remt de parasiet. Aminosidine is een antibioticum dat wordt gebruikt in therapie, bijvoorbeeld, als er resistentie tegen een geneesmiddel. In het algemeen geneesmiddelen die het verlichten symptomen van de ziekte en pakken de oorzaken. Bij leishmaniasis maar een levenslange behandeling met de werkzame bestanddelen gewoonlijk noodzakelijk.

Maar net Allopurinol heeft ook vaak ernstige bijwerkingen. Bij het nemen gedurende een langere periode, bijvoorbeeld, kan urine weeën optreden.

Leishmaniasis: Een snelle behandeling is belangrijk

Heeft de dierenarts de diagnose van uw hond leishmaniasis, een snelle behandeling is essentieel. De arts zal direct met de toediening van medicatie te beginnen. In het ergste geval kan dit worden veroorzaakt door de ziekte nierfalen, die snel tot de dood van het dier.