Kruisband ruptuur: oorzaken van letsel Hond

By | Styczeń 27, 2015

Kruisband ruptuur: oorzaken van letsel Hond

Een gescheurde ACL is een onaangename hond verwonding als gevolg mobiliteit van het dier beperkt. Getroffen honden lame en bewegen minder dan normaal. Maar hoe precies doet het eigenlijk gaat om de schade?

Ein Kreuzbandriss kann durch eine Verletzung oder Verschleiss auftreten – Bild: Shutterstock / Kamil Macniak

De gescheurde ligament is een van de meest voorkomende orthopedische problemen die hond naar de dierenarts voorstellingen. Hun eigenaren bieden meestal merken dat uw hond is lame – ofwel zonder eerst duidelijke oorzaken, of na een ongeval.

De kruisband bij honden: Sterk, maar met het risico van slijtage

De ACL is gelegen op de knie van de hond en meestal heeft een hoge stabiliteit. Dit kan echter, afhankelijk van de wendbaarheid en lichaamsbouw van de hond, verandering: Met een beetje geluk, de kruisband verdwijnt met de tijd, zoals zo vaak gebeurt, vooral voor zeer actieve honden. Of is het te kraken en zo de nodige stabiliteit verliest, zodat het slechts een kwestie van tijd voordat het volledig breekt. Het merendeel van de scheur optreedt bij de voorste kruisband en posterior zeldzaam op.

Een gescheurde ACL kan verschillende oorzaken hebben

Een kruisband letsel kan optreden als gevolg van een blessure, zoals een val, een ongeluk of gewoon een verkeerde stap. De tweede, meer voorkomende oorzaak is de geleidelijke slijtage van de kruisband. Het is een proces dat meestal onopgemerkt overkant strekt zich uit over jaren.

De ACL is dan te wijten aan fysieke omstandigheden of zware belasting, dunner en verliest stabiliteit tot het uiteindelijk breekt. Als u vermoedt dat een gescheurd ligament in uw hond, moet u met hem overleggen naar de dierenarts die een diagnose en een behandelplan staten maakt.