Kruisband ruptuur bij honden: Symptomen

By | januari 27, 2015

Kruisband ruptuur bij honden: Symptomen

De kruisband ruptuur bij honden kunnen door verschillende symptomen worden uitgedrukt. Ze allemaal gemeen hebben is dat de eigenaar al snel beseft dat er iets mis is met het bewegingsapparaat van zijn huisdier is.

Ein Kreuzbandriss beim Hund ist schmerzhaft für das Tier – Bild: Shutterstock / Jaromir Chalabala

De symptomen van een gescheurde ACL bij honden kan zowel plotseling optreden zonder een begrijpelijke redenen voor de eigenaar, of na een ongeval, vallen en dergelijke. honden met verwondingen aan de ACL lame meestal met verschillende dikte.

Kruisband ruptuur bij honden: Symptomen

Het feit dat een kreupele hond , natuurlijk, niet altijd het gevolg van een gescheurde ACL, maar het maken van de kreupelen wandelen, of slap, een van de meest voorkomende symptomen van de schade. Sterker is het meestal wanneer de hond heeft gelegen voor een tijdje, en dan opstaan. Uw hond zal waarschijnlijk gaan er vaak vanuit een houding en een been ontlasten de tijd, vooral wanneer hij weg is een lange tijd. Veel viervoeters worden minder vaak dan normaal met deze blessure en handelen te bewegen alsof ze niet meer, omdat vreugde.

De nauwkeurige diagnose, de dierenarts

Een gescheurd ligament bij honden soms sterker, soms zwakkere symptomen: Misschien is de hond mank loopt na het opstaan, begint dan weer nagenoeg helder te lopen als je weg bent voor een tijdje met hem te lopen. Aangezien de honden niet zoveel als gewoonlijk bewegen, kan het zijn dat zelfs gespierde honden tijd verliezen meer spiermassa, indien de schade niet behandeld.

Hoewel de symptomen andere oorzaken dan een gescheurde ACL kan hebben, moet u overleggen met uw huisdier dierenarts, die een nauwkeurige diagnose biedt – onbehandeld blijft een gescheurd ligament bij honden niet alleen pijnlijk, maar kan ook als restverschijnselen artrose meebrengen.