Koude symptomen bij honden: hoe zij zich te uiten?

By | Styczeń 27, 2015

Koude symptomen bij honden: hoe zij zich te uiten?

Als uw hond last heeft van een verkoudheid, kan dit gepaard gaan met verschillende symptomen. Hoe herken je de ziekte en wanneer je moet overleggen met uw viervoeter een dierenarts, lees hier.

Ein erkälteter Hund wirkt meist lustlos und müde – Bild: Shutterstock / LovelyColorPhoto

In de koude, natte weersomstandigheden, een zwak immuunsysteem of contact met andere viervoeters zijn ziek kunnen honden snel trek een verkoudheid. Dit kan door verschillende symptomen die kunnen optreden in combinatie of afzonderlijk worden uitgedrukt.

Typische symptomen van verkoudheid

Niezen, een loopneus honden en waterige ogen zijn vervelend en zeer verkoudheid symptomen bij honden. Ook dat een viervoeter verkoudheid dwaalt opvallend vaak met zijn poten op de neus van de hond, of wrijven tegen voorwerpen kan een verkoudheid te geven.

Vroeg of laat veel verkoudheden honden hoesten het ook – het werd hem iets erger, hij lijdt aan koorts en is bijzonder afgeslagen.

Algemene conditie van de hond

Naast het herkennen van de typische symptomen van verkoudheid veel hondenbezitters de algemene gezondheid van uw huisdier, is er iets mis met hem. Waarschijnlijk slapen haar trouwe vriend meer dan normaal, lijkt moe en lusteloos en heeft nog niet lopen tijdens het spelen zo wendbaar als gebruikelijk.

Misschien is je verkoudheid viervoeters eet ook minder dan normaal, of roer het eten nog niet op. In ernstige symptomen, of die blijven langer dan drie dagen, moet u zeker overleggen met uw zieke huisdier een dierenarts, dus is het niet slechter ziekte van een onschuldige verkoudheid.