Koud in katten: Symptomen

By | Styczeń 26, 2015

Koud in katten: Symptomen

Zelfs katten soms blijven niet gespaard van een verkoudheid in de wind, het weer en tocht. Of het nu uw huisdieren heeft gevangen en kan gezien worden door verschillende symptomen.

 

Erkältete Katzen wirken müde und abgeschlagen – Bild: Shutterstock / TalyaPhoto

Erkältete katten lijken moe en uitgeput – Foto: Shutterstock / TalyaPhoto

De symptomen van een verkoudheid bij katten kan langzaam en ongemerkt komen, maar ook zeer plotseling verschijnen en variëren in ernst. Het is belangrijk dat je goed in de gaten te houden op uw huisdieren en om op te sporen en snel behandelen van een ziekte.

Typische symptomen van verkoudheid

Hoesten, verkoudheid en keelpijn: Klassieke symptomen van verkoudheid manifesteren zich bij katten in principe vergelijkbaar met de mens. Ten eerste hebben ze voortdurend waterige ogen , waar scheuren typische wegen strekken over het gezicht. De neus zieke dieren is opvallend nat en ook loopt, terwijl de fluwelen poten voortdurend niezen behoefte. Daarnaast eigenaren verkoudheid katten vinden vaak dat hun huisdieren ademhaling klinkt luidruchtiger dan normaal. Ook hoesten kan voorkomen bij katten die op het punt om een ​​verkouden zijn.

Algemene conditie van de kat

Veel katten hebben de neiging niet weinig om te laten zien als het niet goed gaat. Daarom moet u zeer alert op zelfs kleine veranderingen in het gedrag van uw kat te zijn. Een kat verkouden ziet er vaak moe en uitgeput. Ze slaapt meer dan normaal en kan nauwelijks mogelijk te zijn te spelen „overtuigen”. Het kan zijn dat ze minder eet of kattenvoer doet niet eens raakt.

Katten in de winter: Tips voor dag vrijlating

Echt moe de honden meestal handelen, hoewel nog steeds koorts te komen. In dit geval, haar neus en haar oren zijn opvallend warm. Wat kunt u doen als uw kat toont symptomen van verkoudheid en wanneer moet u overleggen met uw dierenarts, lees hier: