Koorts bij katten: herken de symptomen

By | januari 26, 2015

Koorts bij katten: herken de symptomen

Koorts bij katten is een natuurlijke reactie van het immuunsysteem, met het lichaam om virussen en bacteriën te bestrijden. Koorts is dus meestal een symptoom van een andere onderliggende ziekte, waarvan de dierenarts moeten verduidelijken.

Fieber bei Katzen äußert sich durch Abgeschlagenheit — Bild: Shutterstock / Photoseeker

Wanneer de temperatuur stijgt als gevolg van een infectie van de kat, het heet koorts. Als het te hoog of een lange tijd duurt, is dit een grote last op het lichaam van de kat en kan zelfs dodelijk zijn. Niet alleen om de oorzaken verduidelijken, is het belangrijk om de symptomen van koorts bij katten herkennen.

Koorts bij Katten: Hoe om de symptomen te herkennen

De normale lichaamstemperatuur van de kat ligt tussen 38 ° C en 39.2 ° C Veroorzaakt ook andere dan koorts aan hun kortdurende stijging, bijvoorbeeld, stress, warmte of grote fysieke inspanning. Koorts bij katten drukt zich vooral door het feit dat de kat is gechipt en saai en beweegt weinig.

Ze slaapt meer dan normaal, slecht eten – of misschien niet – maar drinkt veel, omdat het een grotere fluïdum eisen vanwege de hoge temperatuur. De neus is meestal droog, kan de ogen scheuren. Sommige dieren beven en haar ademhaling versnelde. Bij zeer hoge koorts ook de spieren en gewrichten stijf zijn.

In gevallen van vermoedelijke koorts raadpleeg dan een dierenarts

U kunt zelfs eigenaar van uw kat koorts maatregel om een vermoedelijke koorts onderzoeken, maar zou liever een dierenarts bezoek. De meeste dieren kunnen de behandeling niet graag, zodat een poging onnodig risico van letsel aan u en uw huiskat kunnen vormen.

Aangezien het bij de kat heeft eigenlijk een koorts, komt ook in de volgende stap, naar de reden waarom je moet hoe dan ook een dierenarts te trekken voor hulp doorgronden. Hij beslist dan welke actie nodig is om de koorts oorzakelijke pathologie te bestrijden.