Koorts bij honden: symptomen en mogelijke oorzaken

By | januari 27, 2015

Koorts bij honden: symptomen en mogelijke oorzaken

Koorts bij honden is een van de symptomen van verschillende onderliggende aandoeningen en, indien het te hoog is, gevaarlijk. Maar op welke symptomen je je realiseert dat uw favoriete koorts heeft en wat zou de reden zijn? We geven een overzicht.

Fieber bei Hunden: Erkrankte Tiere sind müde und abgeschlagen — Bild: Shutterstock / Konjushenko Vladimir

De lichaamstemperatuur van een volwassen hond is gewoonlijk tussen 38 ° C en 39 ° C. Is het tijdelijk verhogen van het hoeft niet noodzakelijkerwijs door ziekte. Zelfs als uw hond het gebral of games die kunnen leiden tot een tijdelijke oververhitting heeft doorgebracht. Stopt echter de verhoogde lichaamstemperatuur, of door een of meer van de volgende symptomen gepaard gaat, moet u ervan uitgaan dat uw hond heeft echt koorts.

Koorts bij honden: Deze symptomen je het ziet

Als de hond een temperatuur van ongeveer 39 ° C, heet een verhoogde temperatuur, koorts boven 40 ° C Koorts bij honden wordt meestal geassocieerd met het feit dat het zieke dier lijkt zwak en moe. Vaak is het ook last van anorexia, beweegt minder dan normaal en handelingen, in het bijzonder in hoge koorts, apathisch. De oren kunnen warm hebben, gewoon niet erg harig lichaam, zoals de binnenkant van de benen aanzienlijk verwarmd.

De neus van de hond is bij koorts vaak warm en droog. Rillingen en gegolfde vacht kan ook duiden op sterk verhoogde temperatuur. De viervoeter slaapt heel veel. Hoge koorts, wordt de puls verhoogd en de hond ademt sneller dan normaal. Afhankelijk van de oorzaak van de koorts resistent of gefaseerd plaatsvinden. Het wordt gevaarlijk wanneer de koorts stijgt bij honden tot meer dan 42 ° C.

Mogelijke oorzaken van koorts

De oorzaak van koorts bij honden moet een dierenarts verduidelijking, aangezien het gewoonlijk samenhangt met een andere onderliggende ziekte. Koorts ondersteunt het genezingsproces van het lichaam tegen bacteriële of virale infecties, immuunstoornissen of ontsteking. Bijwerkingen van medicijnen, schimmelinfecties en artritis kan ook koorts veroorzaken. In enkele gevallen, de koorts is ook geen duidelijke reden op wat de behandeling moeilijker, omdat dit afhankelijk van wat de koorts veroorzaakt.