Koorts bij de hond: Wat te doen?

By | Styczeń 27, 2015

Koorts bij de hond: Wat te doen?

Als uw hond heeft een hoge of langdurige koorts, een eerste bezoek is bij de dierenarts op het programma. Dit moet om erachter te komen wat uw Fellnase ontbreekt, en wat de ziekte koorts veroorzaakt in hem.

Wenn der Hund Fieber hat, sollten die Ursachen zunächst beim Tierarzt abgeklärt werden – Bild: Shutterstock / llaszlo

Doet een hond koorts, eerst moet de oorzaak worden gevonden. Dit is gewoonlijk een ziekte of ontsteking. Te bestrijden het immuunsysteem reageert op de verhoging van de lichaamstemperatuur. Omdat deze reactie is belangrijk koortswerende middelen of maatregelen worden zelden gebruikt en zijn niet zo belangrijk als het aanpakken van de oorzaken van de koorts veruit.

Oorzaken van koorts bij honden

Een reis naar de dierenarts moet licht werpen op de oorzaken en mogelijke behandeling. Het merendeel van de dierenarts-koorts veroorzaken ziekte behandeld met medicijnen, zoals antibiotica. Als de hond na enige tijd op de weg naar herstel, en de koorts zakt.

Sinds koortswerende middelen van de strijd van het lichaam tegen de ziekte in de weg zou kunnen staan, worden ze zelden voorgeschreven. In bepaalde gevallen kan het nog zijn dat de arts besluit om het dier dat beheren, te versnellen het herstel. Als u uw huisdier mee te nemen na de behandeling terug naar huis, kun je veel doen om het te ondersteunen, zodat het spoedig zal verbeteren.

Zodat uw hond gezond weer snel

Zorg ervoor dat uw zieke huisdier heeft het thuis warm en gezellig en koester het met veel liefde. Zorg ervoor dat er voldoende drinkt, omdat in tegenstelling tot een hond kan voeden zonder drank in ieder geval tijdens ziekte. Hij moet daarom altijd voldoende vers water bereikbaar.

Meet koorts regelmatig naar een dierenarts verslechtering raadplegen. In overleg met de dierenarts, dan kun je ook een soort van koude kompressen voor uw hond. Voor nat een handdoek met warm water en plaats het op de benen van de hond.