Kennelhoest bij honden: Symptomen

By | Styczeń 27, 2015

Kennelhoest bij honden: Symptomen

Kennelhoest is een zeer besmettelijke ziekte honden – hoe eerder je herkent de symptomen en dus kan uw hond van anderen te isoleren, zoveel te beter. Dus je kunt de infectie te zien.

Die Symptome von Zwingerhusten verschlimmern sich oft in der Nacht – Bild: Shutterstock / LRHelms

Wanneer een hond is geïnfecteerd met kennelhoest, duurt het meestal een tijdje totdat de symptomen optreden voor de eerste keer. Tot vier weken kan zijn – in sommige viervoeters, de signalen van infectie zijn ook duidelijk eerder gezien.

Dus je kunt kennelhoest zien

Zoals de naam van de hond ziekte suggereert, hoesten één van de meest duidelijke symptomen van een infectie zo. Dit is droog, taai, aanhoudende en paroxysmale kan in verschillende situaties.

Meestal is het opvallend dat de vier poten begint te hoesten bij lichte druk wordt uitgeoefend op zijn luchtpijp, bijvoorbeeld door voorzichtig aan de kraag tijdens het lopen. Maar de hoest stimuli kan ook voorkomen bij tussen, zowel tijdens het sporten en gewoon uit de lucht. Vooral ‚s nachts de hond vaak begint te hoesten. Daarnaast kunt u eventueel waarnemen wat begeleidende symptomen bij uw hond ziek.

Mogelijke begeleidende symptomen van de ziekte

Normaal treden honden met kennelhoest, behalve de hoest, volkomen normaal. Ze eten, spelen en handelen meestal niet omgestoten. Het kan gebeuren dat de hoest ‚s nachts of in drinkwater, versterkt, en de koude of koorts verergeren het ziekteproces.

Niet altijd de symptomen van kennelhoest zijn volstrekt uniek. In gevallen van vermoedelijke besmetting, je moet in ieder geval een dierenarts bezoek, omdat je hond zo snel moeten worden behandeld als mogelijk als hij is eigenlijk ziek. Bovendien moet uw huisdier zoveel mogelijk worden geïsoleerd van andere zoogdieren, teneinde het hoge risico van infectie bloot.