Katten: Tips voor een goede afweer

By | Styczeń 26, 2015

Katten: Tips voor een goede afweer

Ook goed voor katten verdedigingen zijn belangrijk. Het immuunsysteem kan vooral over de voeding te versterken, maar ook met homeopathische middelen. Met deze tips en trucs zal helpen uw kat vriend.

Die Ernährung spielt eine wichtige Rolle bei den Abwehrkräften der Katze – Bild: Shutterstock / g215

Om het lichaam van uw kat er zo goed mogelijk uit zichzelf tegen ziektes kunnen terugvechten, goede verdediging van belang zijn. Omgevingsfactoren zoals stress, gebrek aan lichaamsbeweging of sommige medicijnen niet alleen te maken met ons voor de menselijke gezondheid, maar ook bij katten. Met een sterk immuunsysteem, vele factoren een rol spelen.

Dieet voor een goede afweer

Een belangrijke basis is gezond en evenwichtig kattenvoer waarmee de fluwelen poten alle essentiële voedingsstoffen opnemen. Vooral belangrijk voor een gezonde voeding voor kat vlees. Dientengevolge, de dieren eiwitten en vetten die ze nodig hebben voor een goede immuunsysteem. Een anti-oxidant is vooral belangrijk: Vitamine E en C, en zoals taurine en luteïne beschermen lichaamscellen elkaar en versterken het immuunsysteem.

Katten: Voor meer tips over het immuunsysteem

Afgezien van het voedsel, kan het immuunsysteem verbeteren door andere middelen. Een populaire methode is de homeopathie . Hier, de katten doen, hetzij preventief voor een langere periode of acuut bepaalde homeopathische middelen toegediend, versterken het immuunsysteem. Deze omvatten Echinacea, de zon, of de hars geproduceerd door bijen propolis. Maar klassieke honing en klauw planten de jungle kat hebben een positief effect op het immuunsysteem.