Katten schimmel: behandeling van de ziekte

By | Styczeń 26, 2015

Katten schimmel: behandeling van de ziekte

Als uw huis kat last heeft van schimmels katten, dient de behandeling zo snel mogelijk te starten. De infectie is niet alleen ongemakkelijk, maar ook zeer besmettelijk – zowel voor dieren en voor de mens.

Die Behandlung von Katzenpilz sollte möglichst schnell erfolgen – Bild: Shutterstock / sematadesign

Als u in uw huiskat symptomen waargenomen bij katten schimmel, moet u snel neem hem mee naar de dierenarts. De behandeling dient zo snel mogelijk verdere verspreiding van de ziekte en het risico op infectie zeer hoge minimaliseren. Doet de arts identificeert de ziekteverwekker twijfel – dit hij een huidmonster van de kat nodig is – kan medicamenteuze behandeling beginnen.

Een snelle behandeling is belangrijk

In het algemeen schimmelziekten zogenaamde fungiciden – ie antischimmelmiddelen – behandeld. Deze zijn verkrijgbaar in de vorm van tabletten, wasoplossingen of zalven. Welke is het beste voor uw huisdier, uw dierenarts weet. De actieve ingrediënten die katten schimmel, zoals ketoconazol, itraconazol of griseofulvine zijn. De behandeling van dergelijke schimmels kunnen zeer vervelend. Enkele weken is het meestal duurt totdat de kat volledig is genezen. Alle huisdieren in uw huishouden zijn best gelijk behandeld – zelfs honden, cavia’s en Co kan in feite besmet met Microsporum canis.

Katten schimmel: Grondige schoonmaak van het appartement

Naast medicamenteuze behandeling voor uw huiskat, moet u ook rekening houden met uw appartement grondig reinigen. Vooral met alle meubelstoffen, gordijnen, tapijten en Co zijn een perfecte voedingsbodem voor ziekteverwekkers van onaangename infectie. De schimmel regelt alle textiel. Alle dekens, kussens en manden waarin uw kat is blij moeten worden ontsmet met een speciaal agent van de dierenarts. Zelfs voor mensen, de schimmel is besmettelijk .