Katten met haaruitval: diagnose en behandeling

By | Styczeń 26, 2015

Katten met haaruitval: diagnose en behandeling

Bij katten met haaruitval, is het belangrijk om een nauwkeurige diagnose van de behandeling vast te maken. Voor terwijl sommige oorzaken zijn onschadelijk en vereisen geen actie, kunnen de haaruitval te geven in andere gevallen zijn voor de gezondheid of psychische problemen van de kat.

Katzen mit Haarausfall: Diagnose und Behandlung übernimmt der Tierarzt — Bild: Shutterstock / Byelikova Oksana

Katten met alopecia moeten worden genomen om de dierenarts wanneer ze overmatig krabben of zo verliest veel van haar, kale plekken die zich voordoen. Vaak in dat geval alle plukjes haar rond de woning. Een dierenarts verklaart de redenen voor een dergelijke pathologische haaruitval.

Katten met haaruitval: Hoe wordt de diagnose gesteld

Ten eerste zal de dierenarts uw huid en vacht van haar kat te onderzoeken. Hoe groot zijn de kale plekken en de punten waarop ze zich voordoen? Hij besteedt aandacht aan de behandeling verhogingen voor eventuele parasieten , ontsteking of letsel. Misschien is hij hier al een oorzaak.

Bovendien, de arts controleert de structuur en sterkte van de vacht van haar favoriete, of het nu door zelf of geplukt. Het test of het kan zijn uitzonderlijk makkelijk om uit te rukken en kunnen een haar monster te nemen.

Hij zal u ook voorzien van een voortgezette behandeling vragen over het gedrag van uw huisdier om te blijven om een ​​beperking van de mogelijke oorzaken. Naast de reeds bestaande voorwaarden, terwijl ook gedragsproblemen en veranderingen in de levensomstandigheden als gevolg van verhuizing en dergelijke een rol spelen. Bloedonderzoek en allergietesten kan ook nodig zijn.

Wat is de behandeling voor katten met haaruitval?

Niet elke vorm van haaruitval kan en moet worden behandeld met medicijnen. Als het een stress-gerelateerde aandoening die veroorzaakt thuis moet worden gezocht en de kat een stress-vrij mogelijk alledaagse verleend om de symptomen te verlichten.

Een haaruitval wordt veroorzaakt door parasieten die verbetert over de strijd tegen kleine ongedierte, bijvoorbeeld door een vlo . Als een middel veroorzaakt haarverlies, wordt dit zo mogelijk te veranderen. Een tekort of een voedselallergie moeten worden gecompenseerd door een overeenkomstige verandering van het voer en eventueel toevoegen van voedingssupplementen en medicijnen.

Als het een onschuldige oorzaak, zoals het afstoten winterjas ondersteunen uw kat waar je ze poetsen iets vaker dan anders te ondersteunen en zorg eenheden met enkele Malzpaste voor uw favoriete.