Katten met diarree: Mogelijke oorzaken

By | Styczeń 26, 2015

Katten met diarree: Mogelijke oorzaken

Kat diarree kan verschillende oorzaken hebben, want diarree is een symptoom, geen ziekte op zich. Katten met diarree dienen zorgvuldig te worden geobserveerd en, in voorkomend geval, raadpleeg dan een dierenarts onmiddellijk.

Durchfall bei Katzen kann verschiedene Ursachen haben. Die endgültige Antwort weiß der Tierarzt – Bild: Shutterstock / Shvaygert Ekaterina

Elk huis katteneigenaar zal uiteindelijk worden geconfronteerd met katten met diarree. Dunne ontlasting moeilijk en resultaten kunnen variëren tot ernstige ziekten hebben een breed scala van oorzaken van milde voedselintolerantie.

Diarree: Een ernstige ziekte symptoom

Observeer uw kat met diarree, want het probleem is niet te lichtvaardig worden genomen. Diarree is ontworpen om te helpen het lichaam te ontdoen van schadelijke stoffen. Als een kat eigenaar, merk je de conditie van uw kat Te zacht, soms waterige ontlasting. Ook de uitwerpselen van katten onaangenaam ruikt en kan een veranderde kleur hebben. Katten met diarree zijn vaak moe en lusteloos en vaak te weinig eetlust te tonen.

Typische oorzaken van diarree bij katten

Diarree bij katten kan worden veroorzaakt door gastro-enteritis bij mensen die de klassieke maag griep, tot de intestinale ontsteking pijn, braken en diarree. Ook worminfecties bij katten worden vaak getroffen met diarree.

Katten met diarree kan ook zijn gevoed vals. Een eerder onontdekte voedselintolerantie of voedselallergie is een van de mogelijke oorzaken van diarree. Observeren in dit geval, wat uw kat eet en probeer verschillende ingrediënten weg te laten om uit te vinden wat uw kat reageert.

Infecties met bacteriën en parasieten kunnen reageren op diarree ook. Deze omvatten Salmonella, Campylobacter en Giardia. De gevaarlijke kattenziekte kan zich manifesteren door diarree. In geval van twijfel, dus breng beter katten met diarree naar de dierenarts, want alleen hij kan de precieze oorzaken van het symptoom te bepalen.