Katten met Diabetes: Hoe werkt de behandeling van

By | Styczeń 26, 2015

Katten met Diabetes: Hoe werkt de behandeling van

Katten met diabetes hebben een leven na de ontdekking van de ziekte in behandeling met geneesmiddelen. Ook een speciale voeding speelt een rol in het mogelijk maken de katachtige vriend kan een lang en gelukkig leven te leiden, ondanks de gevaarlijke en frequente stofwisselingsziekte.

Katzen mit Diabetes: Die Behandlung erfordert Geduld und Sorgfalt — Bild: Shutterstock / Maxim Blinkov

Om te bepalen of een kat lijdt aan diabetes diabetes mellitus die neemt de dierenarts uw Stubentiger eerste van bloed naar uw bloedsuikerspiegel te testen. Boven alles, een permanente verhoging van de waarde van de suiker stof fructosamine is cruciaal voor de diagnose.

Hieruit volgt een grondig onderzoek van het dier, opgenomen tegen de mogelijke schadelijke effecten en een behandelplan wordt opgesteld. Omvat dit maatregelen ter compensatie van het ontbreken van medicatie hormoon insuline, dat verantwoordelijk is voor de symptomen van de ziekte bij de kat.

Katten met Diabetes: Behandeling Opties

De behandeling van katten met diabetes, afhankelijk hoever de ziekte variëren. In een vroeg stadium van de ziekte nog tabletten kunnen worden toegediend zogenaamde orale antidiabetica. Deze zorgen ervoor dat de pancreas van de kat produceert lichaamseigen insuline.

Een andere mogelijkheid is tezamen met de voeding naar de Samtpfote geneesmiddelen die bloedsuikerspiegel van de kat kan verlagen beheren. Deze maatregelen zijn niet voldoende is, zal de dierenarts insulinetherapie suggereren voor uw kat, wanneer u de ontbrekende insuline te vervangen door middel van dagelijkse injecties.

Behandeling met insuline spuiten

Behandeling met insuline-injecties gewoonlijk tweemaal per dag. In dit geval wordt het hormoon geïnjecteerd instructies van de dierenarts onder de huid van het dier. Voor de meeste katten is een goede tijd voor de toekenning van de drug net voor het eten.

Maar let op: niet de kat eet hun voedsel, het kan leiden tot gevaarlijke hypoglykemie. Sommige katten zijn daarom, in overleg met de dierenarts geïnjecteerd na de voeding. Bovendien, voor het welzijn van de viervoeter een verandering van katachtige voeding belangrijk.

Voeden katten met diabetes goed te

Voor diabetische Stubentiger een gecontroleerde voedingsschema met ingesteld etenstijden is erg belangrijk. Het beste van alles, deze verdelen meerdere kleine maaltijden gedurende de dag, omdat grotere schommelingen in de energiebalans grote schade aan het zieke kitten kan veroorzaken bij over- of hypo.

Bij obese katten met diabetes, zal de dierenarts waarschijnlijk ook aan een speciaal dieet op de therapie ondersteunen. Dus behandelen katten met diabetes vergt veel geduld en organisatie door de eigenaar, waardoor hij nog steeds veel mooie en gezonde jaren kan doorbrengen met zijn poes.