Katten met constipatie: Mogelijke oorzaken

By | Styczeń 26, 2015

Katten met constipatie: Mogelijke oorzaken

Katten met constipatie hebben vaak last van ernstige pijn. De onaangename symptomen kunnen verschillende oorzaken hebben: Verkeerde voeding of uitdroging zijn voorkomende triggers.

Die Ursachen von Verstopfung liegen häufig in der Ernährung – Bild: Shutterstock / Anna Dickie

Als het huis kat ontlasting niet goed kan vestigen, spreekt men van katten met obstipatie. De oorzaken voor deze aandoening kunnen van verschillende aard zijn. Een veel voorkomende reden voor de spijsvertering probleem is een slechte voeding. Als uw kat krijgt te weinig vezels, die constipatie kunnen veroorzaken.

Katten met constipatie: voedingsproblemen

Echter, de omzetting van de voeding een van de oorzaken van het medische probleem. Tolereert uw kat is niet een nieuw merk of variëteit, die ook kan leiden tot verharding van de ontlasting. Drinken Luie katten ook last waaronder vaak, voor de dehydrogenering brengt ook problemen Kotabsetzen mee.

Andere mogelijke oorzaken

Katten met obstipatie hebben ook soms als gevolg van hun klachten beschadigen andere organen, zoals een nierinsufficiëntie of acute darmproblemen. In sommige gevallen is het spijsverteringskanaal van het bureau Tijgers verstopt met vreemde stoffen. Ook haarballen kunnen er ophopen en belemmeren de Kotabsetzen. In het ergste geval, constipatie van uw kat is een ernstigere, onderliggende medische problemen – zoals een tumor of een gebroken bekken.

Het kan echter ook worden veroorzaakt door psychologische factoren. Accepteert de kat over na een verhuizing of andere wijziging van haar nest of niet meer, wat problemen kan veroorzaken tijdens de stoelgang, omdat ze het gevoel geremd naar de wc te gebruiken.