Katten met astma: diagnose en behandeling

By | januari 26, 2015

Katten met astma: diagnose en behandeling

Katten met astma lijden aan kortademigheid, hoesten en kortademigheid. Een behandeling van de dierenarts is een dringende behoefte om hun kwaliteit van leven te verbeteren. Maar eerst moeten we een duidelijke diagnose te stellen.

Bei Katzen mit Asthma werden vom Tierarzt gründlich untersucht — Bild: Shutterstock / Firma V

Katten met astma hebben symptomen die kunnen wijzen op vele andere ziekten. Voor een definitieve diagnose, die andere gevaarlijke ziekten zoals longontsteking of bronchitis uitsluit, moet de dierenarts verschillende studies derhalve voeren.

Katten met astma: Dus de diagnose wordt gesteld

Met verdenking op astma veterinaire hier eerst de longen van het dier, omdat veel besmette dieren kan worden gehoord als een knetterende longgeluiden. Een longfunctie test moet zekerheid over de ademhaling en het longvolume van de viervoetige en röntgenfoto verstrekt zal blijken of verdacht wijzigingen van de longen te zien.

Vergelijkbare studies van long vloeistof voor bacteriën, bloed en allergietesten, echo en controle van parasieten kunnen komen om uw huiskat.

Behandeling van astma katten

De behandeling van katten met astma moeten veroorzaken weinig ophef mogelijk het dier. Het is bijzonder gevoelig voor stress en zeker in een acute astma-aanval kan de symptomen verergeren.

Normaal gesproken is de viervoetige patiënten uit de dierenarts belde luchtwegverwijders toegediend uitbreiding van de bronchiën en kan weer vrij ademen de kat. Deze zijn verkrijgbaar in tabletvorm en inhalatie. Ook medicijnen zoals cortisone, remmen ontsteking en verlichting allergische reacties frequent toegediend.

Als de astma veroorzaakt door een allergie, kan de oorzaak gevonden dat toediening van geneesmiddelen gericht op deze stoffen, bijvoorbeeld wanneer een pollenallergie in het voorjaar. Als het dier heeft een acute astma-aanval en kortademigheid, haar, de dierenarts zuurstof toedienen.