Katten HCM ziekte: diagnose en behandeling

By | Styczeń 26, 2015

Katten HCM ziekte: diagnose en behandeling

Hoe eerder de katten HCM ziekte wordt gediagnosticeerd, hoe beter. Zonder behandeling met geneesmiddelen ze verergeren en kan uiteindelijk leiden tot plotselinge hartdood. Als de diagnose van de dierenarts, maar vroeg, het dier kan leven nog lang en gelukkig leven.

Katzenkrankheit HCM: Die Diagnose stellt der Tierarzt – Bild: Shutterstock / cartela

Het eerste vermoeden van de ziekte katten HCM spreekt meestal van de angstige kat eigenaars. Of hij is zich bewust van een familiegeschiedenis van zijn trouwe viervoeter, of hij heeft gezien in zijn ongebruikelijke symptomen zoals hijgen na het spelen. Een bezoekje aan de dierenarts is nu geruststelling.

HCM bij katten: Dus, de dierenarts diagnose

Als u wilt uw kat onderzoeken naar hart-en vaatziekten hebben, dient u eerst contact op met uw dierenarts praktijk, als er sprake is van de nodige apparatuur beschikbaar. Als dit niet het geval is, de dierenartsen zal kunt u verwijzen naar een geschikte praktijk of dierenkliniek.

Daar wordt het dier voor het eerst onderschepte. Als de dierenarts symptomen zoals een snelle hartslag of een rammelaar in de vaste longen, de verdachte HCM aangescherpt. X-stralen en ultrasone beelden zijn nu veranderingen in de organen (typisch voor de ziekte, een vergrote hartspier) en mogelijk water afzettingen tonen. Bovendien kan de bloeddruk worden gemeten, testte de bloedwaarden en een ECG te worden.

Behandeling van gevaarlijke hart-en vaatziekten

Een belangrijke stap in de behandeling helpt de kat eigenaar zelf door zijn kat kan zo snel mogelijk worden onderzocht op verdenking van de hypertrofische cardiomyopathie door een specialist. Het gevaarlijk om kattenkrabziekte is in feite dat het meestal erg laat wordt ontdekt.

Het leven van een kat met HCM moeten worden ontworpen om zo stressvrij mogelijk. Grote inspanningen zijn vergif voor de viervoeters, zoals overgewicht. Een rustige, comfortabele omgeving met een gezonde, vetarme katachtige voeding is dan ook samen met de medicamenteuze behandeling door een dierenarts is de beste manier om HCM ondanks waardoor de hartpatiënten een lang en mooi leven.