Kat niest: Mogelijke oorzaken

By | Styczeń 26, 2015

Kat niest: Mogelijke oorzaken

Niesziekte is een van de grootste nachtmerries van Samtpfotenhaltern. Als een kat niest, maar dat kan ook andere oorzaken hebben. In deze dingen kunnen zijn, bijvoorbeeld.

Eine Blume kann durchaus der Auslöser dafür sein, dass eine Katze niest – Bild: Shutterstock: Nailia Schwarz

Katten hebben een zeer gevoelige neus. Dat een kat niest gebeurt er dan vrij snel. De oorzaak van het „Sneezy” kan heel verschillend. Mogelijk zijn heel alledaagse dingen, zoals een pluis of een stofje in de neus van uw kat vriend. Als het er het jeukt mensen zoals wij – dat kan leiden tot niezen. Alleen dat het veel sneller bij katten kunnen gaan.

De kat niest als het jeukt in de neus

Een van de oorzaken van niezen bij kamertemperatuur tijgers één van de stofzuiger. Zodra het gebruik ervan meestal wervelingen op een hoop stof. Hij is zo fijn dat het mensen vaak niet eens merken ons. De neus van subtiele Kitty hen, maar voelt zich meteen verstoord: De kat niest. Een trekker zijn de geuren die een stofzuiger verzamelt en veel intenser dan we fluwelen poten waarnemen. Hetzelfde geldt voor parfum, luchtverfrisser sprays en dergelijke. Om dit te doen, op zijn best met mate, als uw huisdier is in de buurt.

Droge lucht in huis kan ook leiden tot niezen in uw kat, omdat de slijmvliezen van de dieren proberen te compenseren voor de droogte door meer vocht. Het kan ook een allergie niezen op uw Samtpfote de schuld zijn, laat het beste controleren door uw dierenarts.

Mogelijke oorzaak: niesziekte

Maar het hoeft niet te zijn dit relatief onschuldig oorzaken. De reden waarom uw kat niest kan natuurlijk ook, helaas niesziekte zijn. Het is een besmettelijke ziekte die van de kat wordt overgedragen aan de kat. Drugs zijn dringend nodig, dus je moet snel met uw kat vriend naar de dierenarts. Goede afweer kan een preventieve werking hebben.