Kat Griep: Symptomen en behandeling

By | januari 26, 2015

Kat Griep: Symptomen en behandeling

Niesziekte is een ziekte die zich manifesteert door symptomen zoals ontsteking van de luchtwegen en de ogen. Vooral gevaarlijk niesziekte is voor jonge katten en dieren met een gehavende immuunsysteem. Hoe de ziekte herkennen.

Katzenschnupfen sollte so schnell wie möglich vom Tierarzt behandelt werden — Bild: Shutterstock / A.Gainza

Kat griep is een besmettelijke ziekte die de meeste Stubentiger worden gevaccineerd als voorzorgsmaatregel. Als het breekt toch weer uit, heeft betrekking op de zeer besmettelijke ziekte van de luchtwegen, het mondslijmvlies en het bindvlies van de kat en moet zo snel mogelijk worden behandeld door de dierenarts.

Kat Griep: het herkennen van symptomen

Nadat de kat besmet met niesziekte, duurt twee tot vijf dagen tot de eerste symptomen verschijnen. Ten eerste, de kat niest veel, hun ogen water en je neus loopt.

De Samtpfote handelingen getroffen, kan koorts krijgen veel slaap en minder eten dan normaal. tranen en neusuitvloeiing van katten zijn in de loop van kattenkrabziekte te etterende slijm en korst, zijn de ogen van de kat gelijmd. De ziekte verspreidt meestal de bovenste luchtwegen van de kat snuift en krijgt aanzienlijk slechter lucht.

Slikken en hoesten optreden bij katten en kittens met een zwak immuunsysteem of ulceratie van het slijmvlies kan optreden.

Behandeling van niesziekte

Zoals bij alle katten ziektes, hoe eerder het wordt gedetecteerd door de dierenarts, hoe beter. Om te voorkomen dat dramatische gevolgschade, zoals chronische oogaandoening, moet u zo snel mogelijk een geval van vermeende niesziekte dierenarts bezoek. Deze behandelt de zieke kat met antibiotica in tablet of oogdruppels.

Thuis moet de verschnupfte een kitten liefdevolle zorg, warmte en rust. Van andere katten, moeten ze eerst worden gescheiden, zodat ze niet infecteren. Een warme plek op de verwarming, veel knuffels en zorgvuldige reiniging van de neus en ogen te bieden, samen met de medicijnen die ze krijgt snel beter.

Daarnaast moet katteneigenaren ervoor zorgen dat hun protégé drinken genoeg. Als de Samtpfote niet mag eten, moet de dierenarts worden heroverwogen voor hulp. Hij kan je laten zien hoe je het dier kunnen voeden met een pipet, totdat hij beter is.