Kat gevangen in het venster: De Kippfenstersyndrom

By | januari 26, 2015

Kat gevangen in het venster: De Kippfenstersyndrom

De Kippfenstersyndrom is zeer gevaarlijk voor de kat en treedt op wanneer de kat probeert te klimmen via een open raam op tilt. Klemmen ze daarmee een die zeer ernstig letsel kan hebben.

Vorsicht mit offenen Fenstern: Das Kippfenstersyndrom ist für Katzen sehr gefährlich – Bild: Shutterstock / Okssi

Open Venster voor katten zijn een grote verleiding – vaak onderschatten hun eigenaars helaas het klimmen vaardigheden van hun huiskat en in het bijzonder de mogelijkheid van een open raam, dat is schijnbaar buiten het bereik van de kat. De kat heeft slechts één keer in geslaagd om in het venster kloof, het is in groot gevaar.

Kippfenstersyndrom: Alleen niet meer komt de kat uit de val

Wanneer katten proberen door een open raam naar buiten te krijgen, zijn ze meestal blijven met het bekken te hangen en komen niet op. Vergeet niet de poes dat ze vast zitten, zijn ze in paniek. De grote zelfbehoud van onze viervoeters leidt hen nu om te proberen om zich te bevrijden met alle middelen. Helaas is dat in dit geval fataal: Door friemelen zinken ze dieper en dieper in het gat en nu afhankelijk van snelle hulp, want zelfs zij kunnen zichzelf niet bevrijden.

Gevangen in het venster: Ernstige gevolgen voor de kat

De gevolgen van Kippfenstersyndroms heel anders kan zijn en zijn onder andere afhankelijk van hoe snel de kat te worden bevrijd uit hun hachelijke situatie en de dierenarts kon worden gebracht. Als het snel wordt ontdekt, kan het zijn dat het komt met kneuzingen, blauwe plekken en een enorme schok van het. Als ze heeft sterke gestrand, kunnen komen tot fracturen.

Wordt hoe langer de kat is geperst en de bloedcirculatie in verschillende delen van het lichaam wordt onderbroken, hoe groter het risico dat er helaas draagt ​​verlamming van de wervelkolom en achterbenen, bloedstolsels of ernstige inwendige verwondingen. In ieder geval is het belangrijk dat zij zo snel mogelijk worden behandeld door de dierenarts.