Kat castratie: Waarom is het belangrijk voor het welzijn van dieren

By | januari 26, 2015

Kat castratie: Waarom is het belangrijk voor het welzijn van dieren

T hij tijdig katten castratie wordt beschouwd als een belangrijke bijdrage aan het welzijn van dieren. Dit wordt aanbevolen als aanvulling op dierenwelzijn organisaties als PETA en het Federaal Veterinair Association (BTK). Maar waarom? De belangrijkste redenen is hier te vinden.

Gleiche Chance für alle: Katzenkastration ist wichtig für den Tierschutz — Bild: Shutterstock / Pavel Vakhrushev

Katten kunnen tot drie keer per jaar een nest van 3-6 jongens. Volgens Peta, de nakomelingen van een un-gecastreerde kat versterkt binnen zeven jaar, althans in theorie, op een ongelooflijke 420.000 nakomelingen. In het licht van deze cijfers, de verhuizing nadelen van castratie katten duidelijk op de achtergrond.

Kat castratie als een bijdrage aan het welzijn van dieren

Wie zijn free-roaming kat kan niet worden gecastreerd, dus loopt het risico van onbedoeld bijdragen aan ongecontroleerde proliferatie katten. Omdat zo lief kittens ook zal omvatten van wie velen vinden elke mooie huis waarin ze liefdevol en humane manier worden geleverd. Meer en meer overvolle dierenasielen en verlaten zwerfdieren illustreren een trend die je niet moet ondersteunen.

Ook die wil zijn kat toegeven maar één nestje en geven de kittens, niet per se in de zin van fluwelen poten: Voor elk van deze kittens vermindert de kans op asiel bewoners naar een nieuw huis.

Kat als zwerfhonden: Vaak geen fatsoenlijk leven

Katten zijn, aangezien ze werden gedomesticeerd, vertrouwen op gewone mensen. Wij bieden hen voldoende voedsel, zorgen voor de medische zorg en geef ze aandacht, hoeft wilde katten niet krijgen. Daarom hebben zij niet het zo gemakkelijk huiskatten, verhogen haar tot zes jongens veruit. Worminfecties en ondervoeding dreigen de dieren zo goed mogelijk de overdracht van ziekten die niet-gecastreerde mannelijke kan trekken in grasoorlogen zijn.

Verantwoordelijkheid van kattenkwekers

BTK President Prof. Dr. Theo jas adviseert daarom: “Een verantwoordelijke fokker paren zijn kat en heeft het gemunt op voor de geplande zwangerschap beveiligde stopcontacten voor de kittens, zodat de dieren worden afgeleverd in goede en verantwoorde handen.” Anders is er een groot risico dat de kleine katten een leven van ellende later moet leiden: Overbelaste katteneigenaren zetten ze vaak uit of breng ze naar het asiel.

Wie bepaalt de jonge katten door castratie, dus maakt daarom een ​​waardevolle bijdrage aan het welzijn van dieren.