Kanker bij honden

By | Listopad 9, 2011

Boek: Kanker bij honden

Kanker is de meest voorkomende doodsoorzaak bij honden. Circa 30% van de honden krijgt met een vorm van kanker te maken. In het boek Kanker bij honden maakt auteur Monique Badder, gedragstherapeut en veterinair natuurgeneeskundige voor honden,  inzichtelijk dat de kans op kanker te verkleinen is door goed op de levensstijl van je hond te letten.

Badder inventariseerde voor haar boek 800 hondeneigenaren, waarbij ze het verband tussen stress, karakter, voeding en vaccinatie en de kans dat een hond kanker krijgt onderzocht. De uitkomsten van haar onderzoek zijn opmerkelijk: bewuste keuzes en stressmanagement kunnen de kans op kanker verkleinen.

Het boek maakt inzichtelijk wat baasjes zelf kunnen doen om het risico op kanker bij hun hond zoveel mogelijk te verkleinen. Badder gaat in op de oorzaken en preventie van de ziekte en besteedt eveneens aandacht aan de verschillende behandelmethodes. Kanker bij honden is een waardevolle handreiking voor hondeneigenaren, dierenartsen, paraveterinairs, gedragstherapeuten en geïnteresseerden in natuurgeneeskundige behandelmethodes.

Dit boek is te bestellen bij qualityutd.nl: