Kan een hond eet bijen en wespen?

By | Styczeń 27, 2015

Kan een hond eet bijen en wespen?

De warme zomermaanden ook nare dingen mee, zoals insecten mee. Veel honden houden ervan om te jagen bijen of wespen. Hoe gevaarlijk het is eigenlijk wanneer de honden eten stekende insecten?

Bienen und Wespen zu jagen und zu fressen, kann für Hunde üble Folgen haben – Bild: Shutterstock / Kelly Nelson

Een insectenbeet kan gevaarlijk zijn voor honden grondig zijn. Vooral wanneer bijen of wespen steken de viervoeters in de mond of keel, wat kan leiden tot zwelling van de slijmvliezen – in het ergste geval kan de hond stikken.

Eten insecten? Beter niet!

Daarom moet u voorkomen dat in het proberen dat uw huisdier achtervolgt vliegende insecten. Omdat de aanval zeer gevaarlijke gevolgen kan hebben. Als bijen of wespen zitten gevangen in de mond van een hond, ze bijten meeste uit paniek. Vooral wespen die hier aanwezig een zeer gevaarlijk, want in tegenstelling tot bijen meerdere keren kunnen steken. Tot je hond zodat het insect eigenlijk gedood, kan het kostbare seconden duren – waarin de insecten meerdere keren kunnen steken.

Wat te doen als de hond die bijen en wespen?

Het is daarom noodzakelijk om de jachthond en vooral vreten insecten verbieden. Hier is de consistentie in het onderwijs nodig, want in het ergste geval negeren van deze regel tot verstikking of allergische shock kan leiden als uw hond last heeft van een allergie. Belangrijke tip: Leer uw hond in een duidelijke beëindiging signaal. Het commando „nee” moet genoeg zijn om de viervoetige annuleert elk lopende actie. Zodra u ziet dat uw huisdier geeft om bijen of wespen jagen – stoppen voordat het de insecten kan eten. Zelfs tijdens het wandelen met de hond, moet je in het beste geval altijd in gedachten houden dat het niet maakt zonder toezicht op de jacht.