Kale plekken in de vacht van de hond: Mogelijke oorzaken

By | januari 27, 2015

Kale plekken in de vacht van de hond: Mogelijke oorzaken

Als je ziet kale plekken in de vacht van uw hond, moet u zo snel mogelijk een dierenarts te raadplegen om de oorzaken te verduidelijken. Dit mag dan wel onschuldig, maar soms erg besmettelijk.

Kahle Stellen können zum Beispiel durch Parasitenbefall entstehen – Bild: Shutterstock / Anan Kaewkhammul

Kale plekken in de huid zijn een teken dat er iets is waarschijnlijk mis is met je hond. De oorzaken kunnen heel onschuldig – maar het is belangrijk te onthouden dat een gezonde hond jas is meestal dik en glanzend en afwijkingen moeten worden onderzocht het. In het volgende willen we een aantal van de meest voorkomende oorzaken van overmatige haaruitval te beschrijven.

Kale plekken door schimmel- of parasitaire infecties

Zelfs als de haaruitval optreedt in deze zaak in een vergevorderd stadium, zijn parasieten een gemeenschappelijke en zeer besmettelijke oorzaak van kale plekken in de vacht. mijten , vlooien , wormen of de huid schimmels kunnen van de ene hond worden overgedragen naar de andere en te verspreiden in een flits. Opmerking: Ook gevaarlijke beten van teken kan kale plekken in de vacht veroorzaken!

In één, ook zeer besmettelijke schimmelinfectie kaal, meestal ronde vlekken optreden in de huid. De meeste eigenaren ontdekt eerst aan het hoofd van het dier, maar kunnen ook optreden op de buik en benen.

Andere veel voorkomende oorzaken van overmatige haaruitval

De oorzaken van kaalheid in hondenbont zijn zeer gevarieerd, maar komen meestal samen met andere symptomen die de diagnose te vergemakkelijken. Verwondingen, ligplaatsen, effecten van injecties of allergieën (waaronder de voeding) kunnen veroorzaken kale plekken, bijvoorbeeld.

Ook kunnen stofwisselingsproblemen, hormonale onevenwichtigheden en geestelijk lijden zijn de redenen voor de harige problemen. Observeer je hond goed en vertel uw dierenarts, moet u zo snel mogelijk, bijbehorende symptomen en andere functies in overleg treden om hun diagnose te vergemakkelijken.