Kale plekken in de huid bij katten: Oorzaken

By | Styczeń 26, 2015

Kale plekken in de huid bij katten: Oorzaken

Een zekere mate van haaruitval is normaal bij katten – overmatige haaruitval, wat zorgt voor kale plekken in de huid, maar niet. De oorzaken kunnen fysiek of psychologisch van aard zijn en moeten dringend worden verduidelijkt.

Übermäßiges Putzen führt bei Katzen zu kahlen Stellen im Fell – Bild: Shutterstock / foaloce

Kale plekken in de huid ontstaan ​​wanneer katten worden al te veel schoonmaak en het likken van de vacht. Dit vaak doen zij in het geheim en eigenaren van gezelschapsdieren krijgen niets met niets, zodat alleen de ontdekking van de eerste kale plekken, de vraag is wat er mis is met de kat is.

Mogelijke oorzaken: parasieten, allergieën, ziekten

Een vlooienbesmetting leidt tot jeuk snel gediagnosticeerd en behandeld kunnen worden. Echter, er zijn ook een heleboel andere parasieten die niet zo gemakkelijk te vinden en zorgen voor tintelingen in kattenbont. Sinds parasieten behoren tot de meest voorkomende oorzaken voor het ontstaan ​​van kale plekken, de kat moet eerst grondig worden door een dierenarts onderzocht op

Bijna zo vaak allergieën de oorzaak van jeuk bij katten. Stof, mijten, pollen, detergens in het huis of voedselallergie kunnen jeuk veroorzaken en dient door allergietesten als oorzaak uitgesloten. Vooral als de kat is oud, kunnen ook hormonale stoornissen zoals het blijvende gebit hyperthyreoïdie punt. Als andere symptomen van de ziekte bij katten voorkomen, moeten ze ook worden onderzocht om de biologische oorzaken.

Psychologische oorzaken van kale plekken in de vacht?

Of het blijvende gebit van psychologische factoren kan te wijten zijn, is nog niet duidelijk aangetoond. Als u en uw dierenarts vermoedt dat stress, een verhuizing, een nieuw familielid, of een verlies kan de oorzaak van het gedrag van uw huisdier, moet je nog proberen om een ​​oplossing voor het probleem te vinden, en proberen om te zien of de symptomen gekenmerkt te verbeteren. Het kan Bachblüten zijn ondersteunend in overleg met de dierenarts, homeopathische middelen en smaakstoffen zoals Feliway.