Is ijswater gevaarlijk voor honden?

By | Styczeń 27, 2015

Is ijswater gevaarlijk voor honden?

Voor enige tijd, een verhaal verspreid op het internet, die een hond na het eten van ijs water met een zwaar opgeblazen buik. Is water met ijsblokjes eigenlijk zo gevaarlijk voor honden? Wat doet een deskundige om, hier leer.

Ist Eiswasser für Hunde eine gute Idee? – Bild: Shutterstock / Jaromir Chalabala

Als het erg warm buiten, honden hebben ook een kleine koeling tevreden. Om geef ze aan ijswater drinken, zo lijkt het logisch te zijn. Maar de extreem koude vloeistof goed is voor hun gezondheid ? Een verhaal over een hond wiens maag is extreem opgeblazen na het drinken van water met ijsblokjes, rijst de vraag of deze manier van koelen is misschien zelfs gevaarlijk voor huisdieren.

Is ijswater verantwoordelijk voor het opblazen van de maag?

Als blaast de maag van de hond, die zeer snel kunnen levensbedreigend: In het ergste geval kan het een zwelling zijn. De eigenaar van de hond in de virale verhaal is zeker dat het ijs was verantwoordelijk voor de toestand van zijn trouwe viervoeter. Dr. Randall Carpenter is een dierenarts in de Amerikaanse staat Michigan en is dichter met de zaak bezig. Voor hem, het is vooral een kwestie van graad: „Als de hond oververhit en uitgedroogd, en vervolgens een zeer grote hoeveelheid ijsblokjes en water verbruikt op hetzelfde moment, kan dit leiden tot zwelling van de maag komen”, zegt de dierenarts .

Honden en koud water: De hoeveelheid maakt het

In principe zijn honden toegestaan, dus rustig drankje koud water of zelfs ijswater – als het erg warm buiten, het kan soms voor een zonnesteek bescherming. Dr. Carpenter wordt alleen aanbevolen om ervoor te zorgen dat de viervoeters te snel en vooral niet te veel te drinken in een keer, dus het is niet gevaarlijk. „Ijsblokjes en koud water zijn volkomen ok voor dieren, zolang zij met enige gezond verstand.”