Insect bijt de hond: EHBO

By | Styczeń 27, 2015

Insect bijt de hond: EHBO

De zomer is insect tijd. Als uw hond heeft gevangen een insectenbeet tijdens het ravotten of wandelen, is eerste hulp vereist. Met deze tips kunt u ernstiger gevolgen te voorkomen.

Nach einem Insektenstich ist Erste Hilfe für Ihren Hund wichtig – Bild: Shutterstock / Fabricio Nihues

Dieren zijn meestal meer kwetsbaar voor een insectenbeet dan mensen wanneer ze buiten rond lopen. EHBO kan hier zeer belangrijk zijn in sommige gevallen – zodat u uw hond moet onderzoekt zo spoedig mogelijk wanneer een bij, wesp of ander insect hem heeft gestoken. Mogelijke gevolgen kan anders koorts of infectie.

Insectenbeet: Dit helpt direct

Proberen te maken als eerste, de exacte locatie van de steek te lokaliseren. Zeer belangrijk voor de EHBO: cool! Om dit te doen, gebruik dan een doek gedrenkt in koud water of koeling elementen uit de diepvries. U moet nooit zet het direct op de huid van uw huisdier – dit kan bevriezing veroorzaken. Wikkel het koelelement of pads beste in een doek. Als uw hond is te opgewonden na insectenbeet te krijgen afgekoeld rust, kunt u het spuiten met een tuinslang. Het is alleen belangrijk dat het water is cool. De maatregel van de koeling is elementair, zodat de pijn afneemt, en de mogelijke zwelling naar beneden gaat.

Eerste hulp: Hoe te beschermen Uw Hond

Als uw hond het getroffen deel van het lichaam ongeveer 30 minuten na de insectenbeet en weer zoals gewoonlijk koeling geladen, kunt u ervan uitgaan dat hij geen verdere hulp niet nodig heeft. Heeft uw hond uiteraard nog steeds pijn, lijdt hij aan kortademigheid of worden getroffen gebied gezwollen, je moet dringend een dierenarts bezoek. Als de insectenbeet op of in de neus of in het algemeen op het hoofd, moet je hem naar de artsen zo snel mogelijk – in geval van twijfel een keer te vaak naar de dokter dan sorry. Er kunnen ook een allergie heeft plaatsgevonden.